Desert briose cu cacao si migdale

de mirela0911 in Prajituri, 4 Feb 2018 | 1738 vizualizari

 

Au iesit niste briose tare bune si pufoase.

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 100 g zahar
  • 2 lg cacao
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 2 oua
  • 125 ml lapte
  • 75 ml ulei
  • 1 lgt esenta de migdale marocana
  • 80 g fulgi de migdale
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1-2 lg zahar pudra vanilat
  • bombonele pentru ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu cacao si migdale:

Intr-un bol se amesteca faina, zaharul, zaharul vanilat, cacaua cernuta, sarea si praful de copt. Se adauga ouale, laptele si uleiul si se mixeaza toate la un loc pana devine aluatul lucios. Se adauga si esenta de migdale, iar la final o parte din fulgii de migdale. Se omogenizeaza bine compozitia.

Se pregateste o tava de briose in care se asaza hartiile speciale pentru briose. Se toarna compozitia umpland pe trei sferturi formele. Deasupra se presara cativa fulgi de migdale.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 30-35 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Cand sunt gata, se scot din cuptor si se lasa la racit pe un gratar.

Intre timp se bate smantana pentu frisca cu cele 2 lg de zahar pudra vamilat pana se obtine o consistenta mai groasa. Cu ajutorul unui posh si a unui dui se orneaza briosele deasupra cu cate un mot si se presara bombonele colorate.

Sunt tare bune langa o cafea! Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot umple formele ajutandu-ne cu doua linguri.

2

Se poate folosi orice aroma peferati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu cacao si migdale" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu capsuni

ieri la 20:06

Tort cu pere si mascarpone

de Lau 9

ieri la 08:45

Tarta cu fructe

de Lau 9

ieri la 08:19

Iahnie de fasole boabe la Multicookerul 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot

pe 02.08 la 23:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

4604 puncte

Rocsi

4407 puncte

Constelatialeu

3220 puncte

Gherca Daniela

3126 puncte

Catalina L

2432 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tocana de naut cu chorizo si bulgur
  • 29

    J

  • 30

    V

  • 31

    S

  • 01

    D

  • 02

    L

  • 03

    MA

  • 04

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu capsuni

ieri la 20:06

Tort cu pere si mascarpone

de Lau 9

ieri la 08:45

Tarta cu fructe

de Lau 9

ieri la 08:19

Iahnie de fasole boabe la Multicookerul 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot

pe 02.08 la 23:44

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem si nuci