Biscuiti cu ciocolata si stafide

de papabundetot in Prajituri, 18 Mai 2014 | 814 vizualizari

 

Pentru ca am mai facut si cu alte ocazii genul asta de desert si pentru ca ne-a placut tare mult,m-am gandit sa ma mai joc cu ingredientele si sa creez ceva oarecum asemanator pastrand ideea de biscuite dar cu alte arome.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 200 gr unt
  • 170 gr zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 120 gr faina integrala
  • 80 gr nuca cocos
  • 70 gr stafide
  • 200 gr fulgi ovaz
  • 50 gr ciocolata neagra
  • 50 gr ciocolata alba
  • esenta de vanilie
  • esenta portocale
  • 2 oua
  • 2 plicuri praf de copt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu ciocolata si stafide:

Am scos mai din timp untul din frigider pentru a se inmuia usor si am incins cuptorul,apoi m-am apucat de biscuiti.


Intr-un castron am pus untul la temperatura camerei,impreuna cu zaharul si le-am amestecat bine pana cand zaharul aproape s-a topit de tot,am adaugat apoi ouale unul cate unul,amestecand bine dupa fiecare,apoi am adaugat esentele, faina integrala amestecata cu praful de copt,nuca de cocos si fulgii de ovaz si am omogenizat bine aceasta compozitie.La final am adaugat stafidele si ciocolata taiata bucatele mici.


Dupa ce toate ingredientele au fost bine incorporate,am pregatit o tava tapetata cu hartie de copt si cu ajutorul unei linguri pentru inghetata (se poate si cu mana sau cu o lingurita normala) am luat din aluat si am asezat biscutitii pe tava la distanta unul fata de celalalt pentru ca ei la copt se mai intind. Am dat tava la cuptor pentru aproximativ 10 minute,pana cand biscuitii sunt rumeni pe margini.


Dupa ce ii scoateti din cuptor lasati-i sa se raceasca cateva minute inainte de a-i scoate din tava pentru ca fiind fierbinti,sunt si foarte fragili si riscati sa ii rupeti.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu ciocolata si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

JulyCris 1

19.05.2014, 09:02

MOKUSKA 1

19.05.2014, 09:12

anca_rm 1

21.05.2014, 09:12

ce faini sunt , si ce bun ar fi unul la cafeluta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu ovaz si ciocolata