Desert portughez- Pasteis de nata

de Oana in Prajituri, 13 Iul 2017 | 3035 vizualizari

 

O minunatie de desert! Sigur ati mancat in Lisabona, daca ati fost! Se face foarte usor si este perfect langa o cafea!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 10 galbenusuri
  • 800 ml smantana pentru frisca
  • 200 gr zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 baton scortisoara
  • 2 lingurite vanilie
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert portughez- Pasteis de nata:

Se incalzeste mai intai cuptorul la 250 de grade C.


Se pune smantana intr-o craticioara si se pune pe foc mic sa se incalzeasca. Se adauga batonul de scortisoara si coaja rasa de lamaie. Cand incepe sa fiarba, se ia de pe foc si se lasa deoparte pana se pregateste crema, sa se infuzeze bine batonul de scortisoara.


Se mixeaza spuma galbenusurile cu zaharul pana se albesc, apoi se adauga faina.


Se scoate batonul de scortisoara din smantana fierbinte si se pune in fir subtire peste crema de galbenusuri, amestecand in continuu cu un tel. Se pune putin pe foc, pana incepe sa se inchege. Nu se lasa mai mult pentru ca va deveni o budinca. Crema trebuie sa fie destul de fluida!


La final, se pune in crema vanilia si se lasa deoparte sa se raceasca.


Aveti nevoie de doua tavi de briose, cu cate 12 bucati. Ori puteti coace pe rand, daca aveti doar o tava.


Aluatul foietaj se decupeaza cu o forma rotunda, putin mai mare decat baza formelor de briose. Se intinde putin cu facaletul fiecare cerc de aluat si se asaza in forme, imbracand si peretii. Nu este nevoie sa ungeti formele pentru ca aluatul foietaj are unt in compozitie.


Se umplu apoi formele cu crema de vanilie racita si se pun tavile in cuptorul incalzit bine, pentru 15 minute, pana incep sa se rumeneasca deasupra.


Se scot minitartele din cuptor si se lasa sa se raceasca complet, apoi se pudreaza cu zahar.



Se pot servi si calde, sunt la fel de delicioase!

TIPS-URI

1

Din aceasta cantitate ies 24 de bucati.

2

Pachetul de aluat foietaj cumparat are 2 foi a cate 400 g fiecare.

3

Lasati aluatul sa se dezghete in frigider si lucrati cu el rece, nu la temperatura camerei.

4

Nu deschideti deloc cuptorul in timpul coacerii! Setati cuptorul la maxim, 250-300 grade C.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert portughez- Pasteis de nata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Catalina L 1

14.07.2017, 16:02

interesant cu smantana, de obicei se fac cu lapte

Rahela Velicu 1

15.07.2017, 18:16

mihaelar63 1

03.01.2019, 15:52

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

10381 puncte

mirela0911

10218 puncte

MotanLaOale

8206 puncte

Lau

Lau 9

7251 puncte

Rocsi

4412 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert gogosi pufoase cu lingura
  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere

de RuxyRux 9

ieri la 22:39

Chiftele de pui cu dovleac copt

de Lau 9

ieri la 20:52

SHAKSUKA

ieri la 09:50

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Romanita