Desert portughez- Pasteis de nata

de Oana in Prajituri, 13 Iul 2017 | 547 vizualizari

 

O minunatie de desert! Sigur ati mancat in Lisabona, daca ati fost! Se face foarte usor si este perfect langa o cafea!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 10 galbenusuri
  • 800 ml smantana pentru frisca
  • 200 gr zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 baton scortisoara
  • 2 lingurite vanilie
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert portughez- Pasteis de nata:

Se incalzeste mai intai cuptorul la 250 de grade C.


Se pune smantana intr-o craticioara si se pune pe foc mic sa se incalzeasca. Se adauga batonul de scortisoara si coaja rasa de lamaie. Cand incepe sa fiarba, se ia de pe foc si se lasa deoparte pana se pregateste crema, sa se infuzeze bine batonul de scortisoara.


Se mixeaza spuma galbenusurile cu zaharul pana se albesc, apoi se adauga faina.


Se scoate batonul de scortisoara din smantana fierbinte si se pune in fir subtire peste crema de galbenusuri, amestecand in continuu cu un tel. Se pune putin pe foc, pana incepe sa se inchege. Nu se lasa mai mult pentru ca va deveni o budinca. Crema trebuie sa fie destul de fluida!


La final, se pune in crema vanilia si se lasa deoparte sa se raceasca.


Aveti nevoie de doua tavi de briose, cu cate 12 bucati. Ori puteti coace pe rand, daca aveti doar o tava.


Aluatul foietaj se decupeaza cu o forma rotunda, putin mai mare decat baza formelor de briose. Se intinde putin cu facaletul fiecare cerc de aluat si se asaza in forme, imbracand si peretii. Nu este nevoie sa ungeti formele pentru ca aluatul foietaj are unt in compozitie.


Se umplu apoi formele cu crema de vanilie racita si se pun tavile in cuptorul incalzit bine, pentru 15 minute, pana incep sa se rumeneasca deasupra.


Se scot minitartele din cuptor si se lasa sa se raceasca complet, apoi se pudreaza cu zahar.



Se pot servi si calde, sunt la fel de delicioase!

 

TIPS-URI

1

Din aceasta cantitate ies 24 de bucati.

2

Pachetul de aluat foietaj cumparat are 2 foi a cate 400 g fiecare.

3

Lasati aluatul sa se dezghete in frigider si lucrati cu el rece, nu la temperatura camerei.

4

Nu deschideti deloc cuptorul in timpul coacerii! Setati cuptorul la maxim, 250-300 grade C.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert portughez- Pasteis de nata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

cristeena20 1

14.07.2017, 14:48

ce frumoase au iesit!!

Catalina L 1

14.07.2017, 16:02

interesant cu smantana, de obicei se fac cu lapte

noiinbucatarie 1

15.07.2017, 18:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de vanilie