Desert prajitura "Alba ca Zapada"

de Steffy in Prajituri, 13 Oct 2013 | 87743 vizualizari

 

Multumesc Jamila pentru reteta video...http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-alba-ca-zapada-reteta-video-47583.html. A fost pentru prima data cand am facut foi pe fundul tavii si chiar mi-au reusit. Sper sa va placa prajitura, a fost delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 10 linguri de lapte
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de ulei
  • 2 oua
  • o lingurita rasa de amoniac
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde (500-550 g)
  • Pentru crema:
  • 1 litru de lapte
  • 8 linguri de faina
  • 6 linguri de zahar
  • un pachet de unt (200 gr)
  • coaja de la o lamaie
  • 1 esenta de vanilie
  • sucul de la 1/2 de lamaie (sau de la o lamaie intreaga daca va place crema mai acrisoara)
  • nuca de cocos pentru ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura "Alba ca Zapada":

Prima operatiune consta in prepararea aluatului pentru foi.


Amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Batem bine totul cu un tel incat sa topim zaharul. Adaugam sarea si amoniacul dizolvat in putina zeama de lamaie si apoi adaugam faina putin cate putin pana obtinem un aluat omogen, potrivit de tare, care nu se lipeste de maini.


Lasam aluatul sa se odihneasca pentru 30 de minute. Il impartim in trei si intindem fiecare parte de aluat pe o bucata de foaie de copt pana cand aluatul devine foarte subtire si se potriveste cu dimensiunea tavii in care vreti sa coaceti foile. Intoarceti o tava cu fundul in sus si puneti pe ea foaia bine intinsa, cu tot cu foaia de copt. Coaceti foaia pentru 15 min la foc mic (150 grade) pana ce foaia se intareste si se coloreaza foarte putin. Procedati la fel cu cu celelalte 2 foi.


Urmeaza apoi prepararea cremei. Punem intr-o cratita faina, zaharul, coaja de lamaie si turnam lapte putin cate putin pentru a forma o pasta. Continuam sa turnam laptele pana cand pasta se dilueaza din ce in ce mai mult si pana ce terminam laptele. Punem craticioara la fiert, la foc mic si amestecam continuu pana ce crema se ingroasa.


Daca vi se pare ca nu ati obtinut o crema destul de groasa, dizolvati 2 linguri de faina in putina apa rece si turnati peste crema. Mai fierbeti pentru 5 minute sau pana ce crema se ingroasa.Esenta de vanilie si sucul de lamaie se pun dupa ce luam crema de pe foc.


Acoperiti crema cu o folie de plastic, direct pe suprafata cremei ca sa nu se formeze crusta si lasati-o sa se raceasca. Cand s-a racit, mixati crema adaugand putin cate putin din untul lasat la temperatura camerei.


Pentru a monta prajitura, tapetati tava pe spatele careia ati copt foile, cu folie de plastic, puneti una din foi apoi puneti un strat de crema (ceva mai putin de jumatate din cantitatea totala), puneti a doua foaie si iar un strat de crema, pastrand 3 linguri si apoi ultima foaie, iar deasupra cele 3 linguri de crema pastrate.


Intindem bine crema deasupra ultimei foi si presaram nuca de cocos din belsug. Impachetam bine prajitura in folie de plastic punem deasupra ei un tocator, apoi o greutate si lasam prajitura in frigider peste noapte pana ce foile se inmoaie. Taiem prajitura dupa bunul plac si o servim rece.


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura "Alba ca Zapada"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

ryta 1

21.01.2014, 15:53

pantzyk23 1

21.01.2014, 20:53

Mai fierbeti pentru 5 minute sau pana ce crema se ingroasa. Acoperiti crema cu o folie de plastic, direct pe suprafata cremei si lasati-o sa se raceasca

Nu am inteles partea cu "acoperiti crema cu o folie direct pe suprafata cremei???????!!!

Steffy 1

21.01.2014, 21:03

Se acopera vasul in care ai facut crema cu o folie de plastic.
Daca nu intelegi, poti sa urmaresti reteta video aici http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-alba-ca-zapada-reteta-video-47583.html

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Mimoza