Prajitura Boema

de madi_marin in Dulciuri, 21 Ian 2017 | 1089 vizualizari

 

De ceva vreme, mă gândesc să pregătesc această delicioasă prăjitură. M-am oprit la reţeta Andreei Dianu publicată pe blogul lui Adi Hădean, reţetă pe care am respectat-o 100%. A ieşit ok, doar că o să mai încerc şi alte variante de blat, poate mai pufos, mai aerat (după gustul meu), cel prezentat fiind mai dens.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 2 ouă
  • 130 g zahăr
  • 150 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 200 faină
  • 50 g cacao
  • 5 g praf de copt
  • Crema ganache:
  • 250 g ciocolata neagră
  • 250 ml frişcă lichidă
  • Sirop:
  • 150 g zahăr
  • 250 ml apă
  • Glazură:
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 200 g ciocolată neagră
  • 50 g zahăr
  • Decor:
  • 300 ml frişcă lichidă
  • 50 g zahăr pudră
  • 1 pliculeţ întăritor de frişcă
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Boema:

Pentru blat, se mixează ouăle cu zahărul până obţinem o cremă fină, apoi se adaugă uleiul şi laptele.


Făina cu praful de copt şi cacaua se cern şi se amestecă bine, apoi se încorporează în crema pregătită anterior.


Se tapetează cu hârtie de copt o tavă 24×24 , se toarnă compoziţia şi se nivelează. Se coace 17 minute la 180 grade C (încălzire sus-jos). Când e gata, se dă la răcit.


Pentru crema ganache, încălzim bine frişca lichidă, apoi o turnăm peste ciocolata ruptă în bucăţele şi amestecăm bine până aceasta s-a dizolvat. Lăsăm la răcit cel puţin două ore, după care spumăm cu mixerul.


Pentru sirop, caramelizăm zahărul, după care stingem cu apă şi lăsăm la foc mic să se dizolve complet şi să scadă.


Pentru glazură, încălzim frişca lichidă cu zahărul, apoi turnăm peste ciocolata ruptă în bucăţele şi amestecăm până la completa dizolvare a acesteia. Lăsăm la răcit.


Montare: blatul răcit se taie cuburi, apoi acestea se însiropează bine, după care se glazurează ( se păstrează puţină pentru stropit frişca). Se dau la rece să se întărească glazura.


Pe fiecare cub glazurat, se şpritează cremă ganache, apoi frişcă bătută şi stropi de glazură.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Boema" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

dantes 1

23.01.2017, 07:00

Delicioasa!

Catalina L 1

23.01.2017, 21:27

perfecta

claudiaO 1

15.05.2017, 08:24

arata grozav de apetisant si te invita sa o mananci direct de pe ecran

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Krem a la Krem