Desert prajitura Albinita

de Lau in Prajituri, 1 Feb 2018 | 5191 vizualizari

 

M-am inspirat de la Mirela

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri miere de albine
  • 50 ml lapte
  • 400 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1lingurita bicarbonat de sodiu
  • Crema de vanilie
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 3 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • 200 g unt
  • esenta de vanilie
  • Gem
  • 400 g capsuni
  • 300 g cirese
  • 150 g zahar
  • 100 g apa
  • 2 linguri amidon
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Albinita:

Foi-intr-o cratita adaugam untul, zaharul, oul, mierea si laptele. Punem pe foc mic amestecand continuu pana ce se topeste zaharul, apoi lasam sa se raceasca bine.

Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul, facem o adancitura si adaugam compozitia lichida, esenta de vanilie.

Framantam un aluat omogen si elastic pe care il vom imparti in 4.

Fiecare bucata o intindem intr-o foaie de dimensiunea tavii pe care o vom coace (23x33)

Coacem fiecare foaie pe dosul tavii unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt, pana ce se rumeneste pe margini.

Crema-intr-o cratita batem ouale cu zaharul, faina pana ce se omogenizeaza bine, adaugam laptele fierbine amestecand continuu.

Punem cratita pe foc amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca.

Oprim focul, adaugam untul taiat cubulete si amestecam continuu pana ce se omogenizeaza.

Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.

Gemul-fructele, apa, zaharul le punem intr-o cratita si se fierbe la foc mic, spumanad de cate ori este nevoie.

Cand se transforma intr-o dulceata mai lichida, trecem amestecul printr-o sita.

Lichidl care rezulta il punem din nou in cratita, adaugam amidonul dizolvat in putina apa, punem pe foc mic amestecand continuu pana ce incepe sa se ingroase, apoi lasam sa se raceasca.

Asamblare-in tava in care am copt foile, adaugam prima foaie, se unge cu jumatate de crema, asezam a 2 foaie, ungem cu gemul, a 3 foaie -ungem cu restul de crema ramasa, adaugam ultima foaie, apasam usor, acoperim cu folie alimentara si dam la rece peste noapte.

TIPS-URI

1

se poate folosi orice gem care preferati,

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Albinita" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura acrisoara cu prune si bezea