Desert prajitura amandina

de T I M E A in Prajituri, 3 Iun 2014 | 135935 vizualizari

 

Eu nu sunt fan deloc al acestor prajituri, nici macar nu le-am gustat daca va vine sa credeti, insa musafirii si sotul meu au fost super incantati de ele. Adica am gustat pe rand toate cele sa vad daca sunt ok dar atat, nu am mancat cap coada o prajitura. Le-am pastrat insa parintilor mei la congelator, deci da se pot pastra super bine la congelator daca faceti mai multe si vreti sa pastrati cuiva :)). Deci pentru iubitorii de Amandine o reteta nu foarte grea de facut dar care necesita timp, cu arome de cappuccino, crema de unt si glazura de ciocolata. Am preferat glazura de ciocolata in aceasta varianta in locul fondantului cu mult prea mult zahar dupa parerea mea.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 170 g zahar
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 8 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • Sirop:
  • 250-300 ml apa
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri cappuccino clasic
  • 1 sticluta esenta de rom
  • Crema:
  • 250 gr unt nesarat 82% grasime 
  • 170 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri cacao
  • 1 sticluta esenta de rom
  • Glazura
  • 100 ml apa
  • 100 g zahar
  • 200 g ciocolata neagra
  • Decor:
  • 3 linguri din crema
  • 70-100 ml frisca lichida indulcita
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura amandina:

Blat: Mixam albusurile spuma cu un varf de cutit de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste adaugand, in timp ce mixam, apa. Urmeaza apoi galbenusurile si uleiul si mixam din nou. La final incorporam, folosind o spatula, faina amestecata cu cacaua si praful de copt. Incorporam cu grija si miscari usoare ca sa nu se lase spuma.


Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (aprox 24/30 cm) si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30 de minute. Scoatem blatul din cuptor si dupa ce s-a racit il taiem in doua.


Cat timp se coace blatul putem pregati siropul. Intr-o craticioara punem la fiert: apa, zaharul si cappuccino aprox 5 min, iar la final se adauga esenta de rom. Lasam la racit.



Crema: Untul (la temperatura camerei) se amesteca cu zaharul pudra. Se mixeaza pana se dizolva zaharul, dupa care se adauga galbenusurile pe rand si cacaua si esenta de rom apoi continuam sa mixam pana obtinem o crema fina si spumoasa.


Asamblare: Asezam pe un platou prima jumatate de blat o insiropam cu jumatate din sirop. Ungem blatul cu crema (punand deoparte trei linguri), nivelam cu un cutit apoi asezam cealalta jumatate de blat deasupra, pe care la fel o insiropam cu cantitatea de sirop ramasa.



Punem prajitura la rece timp de 2-3 ore. Scoatem din frigider si portionam in 24 de bucati si le asezam in doua tavite.



Pregatim glazura in felul urmator: punem apa cu zaharul la fiert timp de aprox 5 minute. Luam de pe foc si adugam ciocolata facuta bucatele.


Cu o lingura luam din glazura si punem peste fiecare patrat de prajitura. Daca se intareste in timp ce ornam mai punem putin vasul deasupra focului insa nu direct pe foc (sau pe baie de aburi). Dam din nou prajitura la frigider pana se intareste glazura.


Decor: mixam frisca adaugand in ea crema pusa deoparte. Cu un posh facem cate un mot deasupra fiecarei prajituri.


Ramane putina glazura pe care o punem intr-o punguta si trasam dungi subtiri peste motz si peste glazura deja intarita.



Dam din nou prajitura la rece pana o servim.


Daca va incumetati sa le faceti si voi si mai ales daca aveti musafiri, sigur o sa fie incantati.

 

TIPS-URI

1

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei.

2

Blatul se taie mai bine cand e racit complet si a stat cateva ore.

3

Glazura poate sa fie si una din ciocolata cu frisca lichida desi imi place mai mult cum se comporta cea facuta de mine

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (74)

DeliciidelaM 1

18.04.2016, 22:01

Arata divin

Ancutsa 1

07.08.2016, 11:35

Arata super, mie imi plac tare mult!

MihaelaConstantin 1

30.12.2017, 18:06

Reteta mea preferata, mereu un succes!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec dungat
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba falsa de burta din ciuperci pleurotus

ieri la 19:57

Spaghete cu chiftele și sos alb

de Meea 4

ieri la 18:56

Desert vafe Tiramisu

de laura_n 6

ieri la 17:55

Mancare de pipote cu ceapa verde si ardei la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

de Rocsi 9

pe 18.09 la 21:24

Magiun de prune

pe 18.09 la 16:34

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de zmeura