Desert prajitura Bellevue cu ciocolata (fara gluten)

de Catalina L in Prajituri, 9 Oct 2020 | 3067 vizualizari

 

O reteta rapida si usoara de facut. Se spune ca este una dintre cele mai bune prajituri cu ciocolata.
Reteta originala este reteta celebrului patisier francez Christophe Felder publicata in cartea «Le Chocolat » . O gasim peste tot sub numele de 'Gâteau 'Bellevue'  dar numele ei exact in franceza este "Le gâteau de la belle-vue restaurant à Saulxures en Alsace".
Eu am adaptat-o low carb si fara gluten.
https://www.blogulluicatalina.com/2020/09/prajitura-bellevue-cu-ciocolata-reteta.html

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 125 g de ciocolata neagra 85%-90%
  • 2 linguri de lapte
  • 100 ml de smantana
  • 60 g de pudra de migdale (50 g de pudra de migdale si 25 g de faina in reteta originala )
  • 90 g de indulcitor natural erithritol (in loc de 125 g de zahar brun)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Bellevue cu ciocolata (fara gluten):

Incalziti cuptorul la 180°C.

Ungeti cu unt o tava rotunda de 18 sau 20 cm. Puneti pe fundul ei hartie de copt.

Separati galbenusurile de albusuri. Bateti albusurile spuma adaugand treptat indulcitorul.

Topiti ciocolata cu laptele si smantana la bain marie.

Puneti galbenusurile treptat si amestecati. 

Adaugati apoi pudra de migdale si incorporati treptat albusurile batute spuma.

Varsati compozitia in tava si dati la cuptor timp de 30-35 minute.

Lasati prajitura sa se raceasca inainte de a o taia si servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Bellevue cu ciocolata (fara gluten)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

11.10.2020, 20:16

Ce mult imi place ca are un aspect aerat! Yamiiii!

RuxyRux 1

28.10.2020, 21:37

Ce deliciu!

oanapl 1

22.11.2020, 18:28

Îmi plouă în gură!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema ganache si glazura amaruie