Desert prajitura Boema

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 18 Mar 2021 | 2402 vizualizari

 

Blat insiropat, glazura de ciocolata, crema de ciocolata si frisca- o prajitura excelenta.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 buc oua
  • 180 gr zahar
  • 40 ml ulei
  • 40 ml lapte
  • 40 gr cacao
  • 150 gr faina
  • 10 gr praf de copt
  • praf de sare

Glazura:

  • 100 gr ciocolata neagra
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 100 ml smantana pentru frisca neindulcita

Sirop:

  • 350 ml apa
  • 150 gr zahar

Crema:

  • 200 gr ciocolata neagra
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 300 ml smantana pentru frisca neindulcita

Decor:

  • 400 ml smantana pentru frisca neindulcita
  • 3 linguri zahar pudra
  • 30 gr chipsuri de ciocolata
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Boema:

Pentru blat am mixat albusurile spuma cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am mixat pana s-a topit. Am adaugat galbenusurile unul cate unul, apoi laptele si uleiul. La final am adaugat faina amestecata cu cacaua si praful de copt. Am pus compozitia intr-o tava cu hartie de copt si am introdus in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 45 de minute.

Pentru crema am pus pe baie de abur smantana pentru frisca si ciocolata bucatele si am lasat pana s-a topit ciocolata. Dupa ce crema se raceste complet se mixeaza cateva minute. Eu am lasat-o peste noapte la rece si am mixat-o a doua zi.

Pentru sirop am caramelizat zaharul si apoi am adaugat apa (atentie la aburi), lasand sa fiarba pana s-a topit zaharul intarit. Am lasat siropul sa se raceasca, apoi am insiropat blatul rece.

Pentru glazura am pus pe baie de abur smantana cu cele doua tipuri de ciocolata pana s-a topit ciocolata.

Pentru decor am mixat smantana pentru frisca si apoi am adaugat zaharul pudra.

Pentru asamblare am portionat blatul, am pus pe fiecare bucata glazura de ciocolata calduta. Am lasat sa se intareasca ciocolata, apoi am pus crema de ciocolata si un decor cu frisca si bobite de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Boema" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Omul de zapada