Desert prajitura chinezeasca

de RODIMUR in Prajituri, 30 Iun 2017 | 628 vizualizari

 

O prăjitură pe care o știu de la mămica și pe care o fac foarte ușor. Este o prăjitură pufoasă, care are un gust special, de la nuci și de la esența de migdale.

 

INGREDIENTE

  • 200 grame unt
  • 200 grame zahăr tos fin
  • 200 grame nuci măcinate
  • 2 linguri de cacao
  • 100 grame făină albă
  • 1/2 fiolă de esență de migdale
  • 3 gălbenușuri
  • 6 albușuri bătute spumă
  • Pentru decor
  • 3 gălbenușuri
  • 3 linguri de zahăr tos fin
  • 1/2 tabletă de ciocolată de lapte, sau ornamente decor
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura chinezeasca:

Se mixează bine untul cu zahărul, după care se adaugă pe rând cele 3 gălbenușuri, cacaua, esența de migdale și nucile măcinate.


Se bat spumă cele 6 albușuri, se încorporează foarte bine în compoziția cu nuci, după care se înglobează și făina, cu grijă, ca să nu se formeze cocoloașe.


Se unge tava cu unt și se tapetează cu făină, după care se toarnă compoziția și se nivelează frumos. Se dă tava la cuptor, la foc potrivit.


Între timp, cele 3 gălbenușuri rămase se amestecă spumă cu 3 linguri de zahăr, încorporate pe rând.


Când prăjitura este aproape gata, coaptă la suprafață, se scoate din cuptor, se toarnă peste ea, uniform, spuma de gălbenușuri și se presară ciocolată răzuită, sau ornamente decor.


Se dă din nou tava la cuptor și după puțin timp, prăjitura este gata (se poate face proba cu scobitoarea).


Când prăjitura s-a răcit, se taie în forma dorită (romburi, pătrate, dreptunghiuri).

 

TIPS-URI

1

Scoateți din timp untul din frigider, ca să fie moale și ușor de amestecat.

2

Nu tăiați prăjitura decât atunci când s-a răcit.

3

Esența de migdale fiind suficient de parfumată, nu mai este nevoie de alte arome.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura chinezeasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

RODIMUR 1

02.07.2017, 13:47

Mulțumesc, Mimi!

mirela0911 1

02.07.2017, 15:21

Cred ca e tare buna cu asemenea ingrediente! Am s-o trec la favo!

RODIMUR 1

02.07.2017, 15:45

Mulțumesc frumos, Mirela!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rudy- cu firmituri