Desert prajitura Chocoflan

de cristina1985 in Prajituri, 17 Mar 2018 | 6950 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 3 lg cacao
  • 300 g faina
  • 50 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • Caramel:
  • 250 g zahar
  • Crema:
  • 6 oua
  • 800 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 1 lg-ta esenta vanilie
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Chocoflan:

Se caramelizeaza zaharul si apoi turnati-l intr-o tava de 32 x 20 cm. Intindeti caramelul repede (pentru ca se intareste). Intr-un alt vas, se amesteca ouale cu laptele, zaharul si esenta vanilie si turnati compozitia peste caramelul din tava.

Puneti tava cu crema intr-o alta tava mai mare, cu apa fierbinte (un fel de bain marie). Introduceti tava (in tava) la cuptor la 180 grade Celsius, pana se intareste crema. Poate dura destul de mult, chiar si peste 1 ora (depinde de cuptor-la mine-2 ore). Daca nu se face intr- o ora,  puteti da focul putin mai mare si reduceti cand turnati blatul. Va dati seama ca este facuta crema, in momentul cand o miscati.

Acum amestecati toate ingredientele pentru aluat si turnati aluatul peste crema. Intindeti uniform, dupa care introduceti in cuptor cele doua tavi (tava cu prajitura, in tava cu apa fierbinte). Se tine acolo, pana cand trece testul scobitoarei. Blatul se va face mai repede decat crema.

Cand scoateti prajitura din cuptor, o lasati sa se raceasca cam 20-30 minute, dupa care folositi o alta tava mai mare, pentru a o intoarce. Tava in care ati ati pus apa, se poate spala (iar apa se arunca).

Veti pune tava mai mare peste cea cu prajitura si o intoarceti foarte repede. Aveti grija, pentru ca ar putea curge caramel fierbinte. Dupa ce s-a racit complet, se poate servi sau se poate pastra la frigider. O  puteti servi cu fructe din compot sau proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Chocoflan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

cristina1985 1

22.03.2018, 09:27

Multumesc!

mirela0911 1

24.04.2018, 10:12

Ce bine arata!

cristina1985 1

24.04.2018, 12:14

Am incercat aceasta reteta pentru prima data.Ma bucur ca va place!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu capsuni