Cuburi "Kinder Pingui"

de Lavinia in Prajituri, 23 Aug 2014 | 13452 vizualizari

 

Nu mai facusem de mult si imi era pofta. Este buna, pufoasa si cremoasa.

 

INGREDIENTE

  • Foile de pandispan:
  • 10 oua
  • 200 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 270 ml ulei
  • 50 ml lapte
  • 5 linguri miere
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri gris fin
  • 5 linguri cacao
  • 15 g praf de copt
  • Crema :
  • 400 ml lapte condensat
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 10 g gelatina+50 ml apa rece
  • 600 ml frisca lichida
  • Strat de ciocolata:
  • 180 g ciocolata (eu am folosit o parte neagra si o parte cu lapte)
  • 100 g unt
  • 1 lingura frisca lichida
  • 2 linguri ulei
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 5-6 linguri frisca lichida
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuburi "Kinder Pingui":

Foi:


Intr-un bol incapator am mixat galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana au devenit cremoase,si-au dublat volumul iar zaharul s-a topit.


Peste galbenusuri am adaugat mierea ,uleiul in fir subtire si laptele.


Am amestecat faina cu grisul,cacaua si praful de copt.


Am adaugat treptat mixul uscat peste galbenusuri si am omogenizat bine.


Separat am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare.


Am adaugat albusurile,in cateva transe ,peste compozitia de galbenusuri amestecand usor cu o spatula pana le-am incorporat bine.


Aluatul l-am impartit in 2 parti aproximativ egale.


Am tapetat o tava (40/30 cm) cu hartie de copt.


Am turnat prima parte de aluat in tava si am nivelat bine.


Am copt foile de pandispan timp de 15-18 minute fiecare in cuptorul preincalzit.(testul scobitorii)


Intre timp am pregatit stratul de ciocolata.


Am pus toate ingredientele intr-o craticioara,pe foc mic amestecand continuu pana s-au topit.


Ciocolata am lasat-o la temperatura camerei pana am pregatit crema.


Am amestecat laptele condensat cu cele doua pliculete de zahar vanilat.


Gelatina am hidratat-o in apa rece timp de 10 minute,am topit-o si am adaugat-o peste laptele condensat.


Frisca am mixat-o pana s-a intarit bine apoi am adaugat treptat din laptele condensat cu gelatina si am mixat pana am obtinut o crema pufoasa.


Peste prima foaie de pandispan am pus jumatate din crema si am nivelat bine.


Am dat la rece 10-15 minute pana s-a intarit putin crema.


Peste crema am pus ciocolata si am dat din nou la rece pana s-a intarit ciocolata.(se intareste foarte repede)


Am pus restul de crema si am acoperit cu a doua foaie de pandispan.(am pus foaia cu hartia de copt in sus apoi am dezlipit cu grija hartia)


Am presat usor prajitura apoi am acoperit-o cu folie si am dat la rece peste noapte.


Cu ajutorul unui cutit bine ascutit am taiat prajitura in cuburi.


Am topit ciocolata cu frisca lichida si am glasat fiecare cub .


Am presarat putina ciocolata rasa si le-am dat la rece pana s-a intarit bine glazura.

 

TIPS-URI

1

Puteti pune glazura pe toata suprafata prajiturii iar cand s-a intarit o taiati in cuburi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi "Kinder Pingui"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Rocsi 1

26.08.2014, 19:10

Cred ca sunt delicioase!

MotanLaOale 1

28.08.2014, 22:48

kukibella 1

22.12.2014, 13:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort de biscuiți, cu cremă de ciocolată

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

Rasol de pui cu galuste imperiale

pe 17.07 la 21:31

RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuca si cafea