Desert prajitura "Creme a la Creme"

de Steffy in Prajituri, 17 Mar 2014 | 51253 vizualizari

 

Multumesc, Vio_Dreams pentru reteta. Am gasit-o in mai multe variante, dar am facut reteta ta, bineinteles cu mici modificari din partea mea. A fost delicioasa!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 2 plicuri Creme Ole de ciocolata

Pentru crema:

  • 500 ml lapte
  • 500 ml frisca lichida Hulala
  • 2 plicuri Creme Ole de vanilie

Pentru glazura:

  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri apa
  • 200 g unt
  • 200 g ciocolata
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura "Creme a la Creme":

Blat: separam galbenusurile de albusuri. Batem albusurile pana devin spuma tare si adaugam zaharul. Batem in continuare pana obtinem o bezea lucioasa. Adaugam pe rand galbenusurile, apoi plicurile de crema si incorporam.


Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (dimensiuni tava 30x33 cm). Introducem in cuptorul preincalzit pentru circa 15-20 minute, apoi lasam sa se raceasca.


Crema: punem frisca lichida, laptele si plicurile de crema intr-un vas si mixam pana obtinem o crema tare. Intindem crema peste blatul rece si nivelam cu o spatula, apoi introducem prajitura la frigider.


Glazura: punem pe foc apa si zaharul. Cand s-a topit zaharul, adaugam untul si ciocolata. Amestecam pana la omogenizare. Lasam glazura sa se racoreasca si o intindem in strat uniform peste crema. Dam la rece, de preferat peste noapte.


Cu un cutit bine ascutit, taiem prajitura in cubulete. De fiecare data, inainte sa taiem, trecem cutitul prin jet de apa fierbinte.


Este o prajitura senzationala!


Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura "Creme a la Creme"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 14 %
699.99 lei
599.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

babi5 1

27.11.2014, 08:24

Ksenya 1

26.09.2015, 10:14

imi place!

Xandrinne 1

16.04.2017, 11:05

Intr-o vreme o pregateam des, asa de mult mi-a placut

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

6132 puncte

mihaelar63

5384 puncte

katty

4584 puncte

mirela0911

4320 puncte

Constelatialeu

4072 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Brioşe Ionela&Ionela