Desert prajitura "Creme a la Creme"

de Steffy in Prajituri, 17 Mar 2014 | 34066 vizualizari

 

Multumesc, Vio_Dreams pentru reteta. Am gasit-o in mai multe variante, dar am facut reteta ta, bineinteles cu mici modificari din partea mea. A fost delicioasa!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 2 plicuri Creme Ole de ciocolata

Pentru crema:

  • 500 ml lapte
  • 500 ml frisca lichida Hulala
  • 2 plicuri Creme Ole de vanilie

Pentru glazura:

  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri apa
  • 200 g unt
  • 200 g ciocolata
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura "Creme a la Creme":

Blat: separam galbenusurile de albusuri. Batem albusurile pana devin spuma tare si adaugam zaharul. Batem in continuare pana obtinem o bezea lucioasa. Adaugam pe rand galbenusurile, apoi plicurile de crema si incorporam.


Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (dimensiuni tava 30x33 cm). Introducem in cuptorul preincalzit pentru circa 15-20 minute, apoi lasam sa se raceasca.


Crema: punem frisca lichida, laptele si plicurile de crema intr-un vas si mixam pana obtinem o crema tare. Intindem crema peste blatul rece si nivelam cu o spatula, apoi introducem prajitura la frigider.


Glazura: punem pe foc apa si zaharul. Cand s-a topit zaharul, adaugam untul si ciocolata. Amestecam pana la omogenizare. Lasam glazura sa se racoreasca si o intindem in strat uniform peste crema. Dam la rece, de preferat peste noapte.


Cu un cutit bine ascutit, taiem prajitura in cubulete. De fiecare data, inainte sa taiem, trecem cutitul prin jet de apa fierbinte.


Este o prajitura senzationala!


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura "Creme a la Creme"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

babi5 1

27.11.2014, 08:24

Ksenya 1

26.09.2015, 10:14

imi place!

Xandrinne 1

16.04.2017, 11:05

Intr-o vreme o pregateam des, asa de mult mi-a placut

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Minieclere