Desert prajitura Furnicuta

de Constelatialeu in Prajituri, 18 Mai 2017 | 2881 vizualizari

 

O furnica duce-n spate un graunte jumatate, ca jumatate a ramas la Gaby, de acolo m-am inspirat......acesta prajitura mi-a fost sugerata de catre viitoarea nasa ( sora cu nr. 3) spre incercare, sa vad ce si cum, ca trebuie sa fac pentru o nunta, da una mai restransa, in familie....ginerica vrea o prajitura cu mac....pot sa spun ca este foarte gustoasa si aspectuoasa.

 

INGREDIENTE

  • Blat cu nuca
  • 4 albusuri'
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • un praf de sare
  • Blat cu mac
  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri mac
  • 3 linguri faina
  • un praf de sare
  • Crema
  • 250 g unt Pilos 82% grasime
  • 9 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 5 linguri apa
  • 1 fiola esenta vanilie Dr. Oetker
  • 2 foi napolitane dimensiune 20/28 cm ( le taiem daca sunt mai mari)
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Furnicuta:

Am folosit o tava cu dimensiunile de 20/28 cm, tapetata cu hartie de copt.


Blat cu nuca : Albusurile ( 4 la numar) le-am mixat bine cu un praf de sare , pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Am adaugat nuca macinata si faina cernuta si am omogenizat cu miscari lente de jos in sus. Compozitia am pus-o in tava tapetata, am nivelat si am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, este gata cand incepe sa se rumeneasca frumos si se desprinde usor pe margine. Scoatem din tava si lasam sa se raceasca fara sa scoatem hartia de copt.


Blat cu mac : Albusurile ( 5 la numar) le-am mixat bine cu un praf de sare, pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Am adaugat macul si faina cernuta si am omogenizat cu miscari lente, de jos in sus. Compozitia am pus-o in tava tapetata, am nivelat si am dat tava la cuptorul preincalzit, la 180 grade C; este gata cand incepe sa se rumeneasca frumos si se desprinde usor pe margine. Scoatem din tava si lasam sa se raceasca fara sa scoatem hartia de copt.


Crema. Intr-un castron de inox, punem galbenusurile ( 9 la numar), adaugam zaharul si apa si amestecam bine, asezam castronul pe baie de aburi, amestecam continuu, pana incepe sa se ingroase ca o budinca. Lasam sa se raceasca bine, eu am pus castronul in chiuveta cu apa rece, sa grabesc racirea, dupa ce s-a racit, adaugam esenta de vanilie.


Separat, mixam bine untul la temperatura camerei, apoi adaugam cate o lingura din crema de galbenusuri si mixam, procedam asa pana terminam de incorporat toata crema de galbenusuri.


Asamblare : Asezam prima foaie de napolitana pe un platou pe care am pus hartie alimentara ( eu am avut exact la dimensiunea de 20/28 cm, daca sunt mai mari foile de napolitana le taiati ) intindem o parte din crema, asezam foaia cu mac si apoi, desprindem hartia de copt, intindem crema, foaia cu nuca, desprindem hartia de copt, restul de crema si foaia de napolitana. Aducem foaia alimentara in asa fel incat sa impachetam prajitura, deasupra punem un platou si o greutate, dam la frigider pentru cateva ore, apoi cu ajutorul unui cutit bine ascutit, portionam prajitura. Mai intai am taiat marginile, apoi am portionat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Furnicuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

RODIMUR 1

08.06.2017, 10:39

Mi s-a părut mie că am mai citit pe aici despre furnici, dar rămân la varianta aceasta a Leoaicei. Într-o bună o voi și încerca, pentru că am impresia că e foarte bună. Iar de aspect, se vede clar că este grozavă...!

AndreeaBunzac 1

19.07.2018, 12:56

La ce temperatura coaceti blaturile si cat?

Constelatialeu 1

19.07.2018, 13:38

AndreeaBunzac.....am un cuptor obisnuit nu-mi arata temperatura, stiu ca la 180 g se incalzeste bine si apoi verific dupa cum am spus in reteta....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
prajitura rapida de duminica