Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Am vazut si la Andra si la Oanapl si m-a lovit pofta....m-am inspirat de la Oanapl, doar ca eu am adaptat in functie de ce am avut ca ingrediente si am folosit o tava mai mica, deci am umblat si la cantitati.....este delicioasa, nici macar n-am avut rabdare sa se raceasca, prima bucata am mancat-o fierbinte, ca mie cand imi pica, pai imi pica si musai sa mananc atunci....
Aluat:
Intr-un castron, am mixat margarina moale cu zaharul, apoi am adaugat galbenusurile, am omogenizat, apoi am adaugat oul intreg, la final, am adaugat 300 g faina amestecata cu praful de copt. Am framantat un aluat nelipicios, daca mai este nevoie, mai adaugati faina. Aluatul l-am impartit in doua bile ( eu l-am cantarit si aveam 610 g aluat, o bila de 350 g si restul bila care se baga in congelator). Bila mai mica o mai framantam cu 1 lingura de faina, o punem intr-o punga si-o bagam la congelator. Eu am folosit o tava de ceramica pe care am tapetat-o cu hartie de copt ( sa o pot scoate mai usor din tava ), dimensiuni 28/18 cm, bila mare de aluat am intins-o in tava si am presarat cca. 30 g nuca macinata.
Umplutura:
Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul pudra si am mixat pana am obtinut o bezea ferma. Am adaugat nuca macinata si gemul si am omogenizat.
Aceasta umplutura am pus-o in tava, peste aluat si nuca si am nivelat, apoi am scos din congelator aluatul si l-am dat pe razatoarea mare, cat sa acopere toata suprafata tavii. Am bagat tava la cuptor, cuptorul preincalzit, la 180 grade C, cca. 40-45 min, pana incepe sa se rumeneasca frumos deasupra. In mod normal, se lasa la racit si apoi se portioneaza, n-ai sa vezi la mine asa ceva, am taiat un coltisor, ca lesinam de pofta, prea mirosea frumos....
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult