Prajitura Orzo cu nuci si glazura de ciocolata cu alune de padure

de Valclaudia in Prajituri, 16 Mai 2015 | 694 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 oua
  • un praf de sare
  • 7 linguri zahar tos
  • zeama de la 1/2 limeta in care am stins 1 ingurita praf de copt
  • 7 linguri apa minerala
  • 2 linguri instant de orz (Orzo de la Penny)
  • 8 linguri de faina proaspat cernuta

Sirop:

  • 150 ml apa
  • 3 linguri zahar tos
  • 1 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom

Crema:

  • 50 gr. ciocolata cu lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte
  • 200 gr. cereale Fitness cu ciocolata trecute prin robot
  • 1 fiola esenta de rom

Decor:

  • 1 plic glazura de ciocolata cu alune de padure (Dr.Oetker)
  • 150 gr. nuca prajita
  • 3 linguri fulgi de ciocolata cu lapte
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Orzo cu nuci si glazura de ciocolata cu alune de padure:

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Separam albusurile de galbenusuri.

Batem albusurile spuma cu praful de sare.

Galbenusurile le mixam cu zaharul si praful de copt stins in zeama de la jumatate de limeta.

Adaugam apoi praful de instant de orz si mixand in continuu adaugam pe rand lingurile de apa minerala.

Incorporam apoi in compozitie faina in ploaie si spuma de albusuri. Omogenizam.

Tapetam tava cu ulei si faina.

Turnam amestecul in tava, nivelam si dam la cuptor pana se coace blatul si trece testul cu scobitoarea.

Lasam la racorit.

In cuptorul incins dar stins punem intr-o tava nuca taiata grosier si o lasam sa se usuce/prajeasca usor.

Punem apa intr-un ibric impreuna cu zaharul tos si zaharul vanilat.

Adaugam 1 fiola esenta de rom, lasam putin la racorit apoi insiropam blatul in tava in care l-am copt.

Rupem ciocolata bucati, o topim in frisca lichida, lasam sa se raceasca si o dam la rece pentru 1 ora.

Mixam amestecul, adaugam cerealele trecute prin robot, laptele rece si 1 fioala esenta de rom, apoi intindem crema obtinuta peste blatul insiropat din tava.

Taiem marginile prajiturii, portionam, asezam prajiturelele pe hartiute de briose.

Topim glazura de ciocolata cu alune la microunde apoi decoram portiile de prajitura dupa inspiratie cu glazura fierbinte.

Presaram bucati de nuca prajita si fulgi de ciocolata, lasam sa se intareasca glazura si servim.

Pofta buna!

 

   

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Orzo cu nuci si glazura de ciocolata cu alune de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Catalina L 1

18.05.2015, 07:52

Gicuta69 1

18.05.2015, 08:14

Gicuta69 1

18.05.2015, 08:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!