Prajitura Orzo cu nuci si glazura de ciocolata cu alune de padure

de Valclaudia in Prajituri, 16 Mai 2015 | 1325 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 oua
  • un praf de sare
  • 7 linguri zahar tos
  • zeama de la 1/2 limeta in care am stins 1 ingurita praf de copt
  • 7 linguri apa minerala
  • 2 linguri instant de orz (Orzo de la Penny)
  • 8 linguri de faina proaspat cernuta

Sirop:

  • 150 ml apa
  • 3 linguri zahar tos
  • 1 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom

Crema:

  • 50 gr. ciocolata cu lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte
  • 200 gr. cereale Fitness cu ciocolata trecute prin robot
  • 1 fiola esenta de rom

Decor:

  • 1 plic glazura de ciocolata cu alune de padure (Dr.Oetker)
  • 150 gr. nuca prajita
  • 3 linguri fulgi de ciocolata cu lapte
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Orzo cu nuci si glazura de ciocolata cu alune de padure:

Preincalzim cuptorul la 180 grade.


Separam albusurile de galbenusuri.


Batem albusurile spuma cu praful de sare.


Galbenusurile le mixam cu zaharul si praful de copt stins in zeama de la jumatate de limeta.


Adaugam apoi praful de instant de orz si mixand in continuu adaugam pe rand lingurile de apa minerala.


Incorporam apoi in compozitie faina in ploaie si spuma de albusuri. Omogenizam.


Tapetam tava cu ulei si faina.


Turnam amestecul in tava, nivelam si dam la cuptor pana se coace blatul si trece testul cu scobitoarea.


Lasam la racorit.


In cuptorul incins dar stins punem intr-o tava nuca taiata grosier si o lasam sa se usuce/prajeasca usor.


Punem apa intr-un ibric impreuna cu zaharul tos si zaharul vanilat.


Adaugam 1 fiola esenta de rom, lasam putin la racorit apoi insiropam blatul in tava in care l-am copt.


Rupem ciocolata bucati, o topim in frisca lichida, lasam sa se raceasca si o dam la rece pentru 1 ora.


Mixam amestecul, adaugam cerealele trecute prin robot, laptele rece si 1 fioala esenta de rom, apoi intindem crema obtinuta peste blatul insiropat din tava.


Taiem marginile prajiturii, portionam, asezam prajiturelele pe hartiute de briose.


Topim glazura de ciocolata cu alune la microunde apoi decoram portiile de prajitura dupa inspiratie cu glazura fierbinte.


Presaram bucati de nuca prajita si fulgi de ciocolata, lasam sa se intareasca glazura si servim.


Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Orzo cu nuci si glazura de ciocolata cu alune de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Catalina L 1

18.05.2015, 07:52

Gicuta69 1

18.05.2015, 08:14

Gicuta69 1

18.05.2015, 08:14

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de sfecla rosie
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata si visine