Chec cu lamaie si mac

de divainbucatarie in Prajituri, 27 Iun 2011 | 2460 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 5 linguri ulei
  • 250 g faina
  • 1 praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • sucul si coaja de la 1 lamaie mare
  • 2 linguri seminte mac
  • Pentru topping:
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 6 linguri zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lamaie si mac:

Pentru inceput frecam galbenusurile cu 100 g zahar. Adaugam uleiul si macul. Amestecam putin pana se omogenizeaza.


Separat mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugand treptat si restul de zahar. Mixam pana spuma este foarte tare. Punem albusul si coaja de lamaie peste galbenus si amestecam usor cu o lingura.


Turnam praful de copt stins cu sucul de lamaie peste compozitie, apoi incorporam faina. Continuam sa amestecam usor. Punem aluatul in forma tapetata cu ulei si hartie de copt. Coacem checul in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 45 de minute.


Cand il scoatem din cutor il ungem cu glazura de lamaie si zahar pudra, la care folosim doar 4 linguri, restul il pastram pentru a pudra.

Pofta buna va doresc!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu lamaie si mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

adry88 1

28.06.2011, 15:39

bun

aziz 1

28.06.2011, 18:57

minunat

Lau 1

02.07.2011, 22:29

minunat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort de biscuiți, cu cremă de ciocolată

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

Rasol de pui cu galuste imperiale

pe 17.07 la 21:31

RETETA RECOMANDATA
Alba ca zapada