Chec cu lamaie si mac

de divainbucatarie in Prajituri, 27 Iun 2011 | 2230 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 5 linguri ulei
  • 250 g faina
  • 1 praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • sucul si coaja de la 1 lamaie mare
  • 2 linguri seminte mac
  • Pentru topping:
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 6 linguri zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lamaie si mac:

Pentru inceput frecam galbenusurile cu 100 g zahar. Adaugam uleiul si macul. Amestecam putin pana se omogenizeaza.


Separat mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugand treptat si restul de zahar. Mixam pana spuma este foarte tare. Punem albusul si coaja de lamaie peste galbenus si amestecam usor cu o lingura.


Turnam praful de copt stins cu sucul de lamaie peste compozitie, apoi incorporam faina. Continuam sa amestecam usor. Punem aluatul in forma tapetata cu ulei si hartie de copt. Coacem checul in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 45 de minute.


Cand il scoatem din cutor il ungem cu glazura de lamaie si zahar pudra, la care folosim doar 4 linguri, restul il pastram pentru a pudra.

Pofta buna va doresc!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu lamaie si mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Profesional Versa

- 360 lei
1799.99 lei
1439.99 lei

COMENTARII (15)

adry88 1

28.06.2011, 15:39

bun

aziz 1

28.06.2011, 18:57

minunat

Lau 1

02.07.2011, 22:29

minunat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

RETETA RECOMANDATA
Ceviche Tico de pescado (peste)