Chec cu lamaie si mac

de divainbucatarie in Prajituri, 27 Iun 2011 | 4027 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 5 linguri ulei
  • 250 g faina
  • 1 praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • sucul si coaja de la 1 lamaie mare
  • 2 linguri seminte mac
  • Pentru topping:
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 6 linguri zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lamaie si mac:

Pentru inceput frecam galbenusurile cu 100 g zahar. Adaugam uleiul si macul. Amestecam putin pana se omogenizeaza.

Separat mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugand treptat si restul de zahar. Mixam pana spuma este foarte tare. Punem albusul si coaja de lamaie peste galbenus si amestecam usor cu o lingura.

Turnam praful de copt stins cu sucul de lamaie peste compozitie, apoi incorporam faina. Continuam sa amestecam usor. Punem aluatul in forma tapetata cu ulei si hartie de copt. Coacem checul in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 45 de minute.

Cand il scoatem din cutor il ungem cu glazura de lamaie si zahar pudra, la care folosim doar 4 linguri, restul il pastram pentru a pudra.
Pofta buna va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu lamaie si mac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mini tarte cu fructe