Desert prajitura cu ananas si fulgi de cocos

de Andreea Caroline in Prajituri, 7 Aug 2017 | 496 vizualizari

 

Reteta am preluat-o de la Ina ...O prajitura ce se face repede si se mananca la fel de  repede :) ...Multumesc Ina >:D<

 

INGREDIENTE

Pentru blat :

  • 8 albusuri de ou
  • 8 linguri cu zahar
  • 14 linguri cu fulgi de cocos
  • 2 linguri cu faina alba tip '00'
  • un praf de sare

Pentru crema:

  • 1 compot de ananas
  • 300 ml frisca lichida
  • 3 linguri cu zahar vanilat
  • fulgi de cocos
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ananas si fulgi de cocos:

Incepem prin prepararea blatului.


Intr-un bol, batem spuma tare albusurile cu un praf de sare.


Adaugam apoi pe rand, zaharul si fulgii de cocos, mixand la viteza maxima.


La final, adaugam faina amestecand insa de sus in jos, cu ajutorul unei linguri de lemn.


Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia, niveland usor pe intreaga suprafata .


Punem tava in cuptorul incins in prealabil, la 170 grade C, pana ce blatul devine usor auriu.


Cand blatul este gata, il scoatem din tava, indepartam hartia de copt si il lasam sa se racoreasca inapoi in tava.


Intre timp preparam crema :


Ananasul il scoatem din cutie si il taiem cuburi mici.


Zeama de la compot o amestecam cu zaharul vanilat si o adaugam la cuburile de ananas.


Separat, mixam frisca lichida pana ce se intareste bine. Adaugam la frisca ananasul putin cate putin, amestecand usor.


Intindem crema obtinuta peste blat si decoram intreaga suprafata cu fulgi de cocos.


Dam prajitura la frigider pentru cateva ore.


Pofta buna !



 

TIPS-URI

1

Ina a folosit la crema si un plic de gelatina, insa eu cum nu suport gelatina, am evitat :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ananas si fulgi de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Andreea Caroline 1

10.08.2017, 19:09

dantes 1

11.08.2017, 17:07

Buna!

Andreea Caroline 1

12.08.2017, 13:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de zmeura

ieri la 20:22

Rosii  deshidratate la borcan, cu ulei de masline si busuioc

ieri la 19:39

Gulas vienez

ieri la 15:32

Gem de caise, piersici, zmeura si menta

ieri la 13:22

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mac si nuca de cocos