Desert prajitura cu ananas si fulgi de cocos

de Andreea Caroline in Prajituri, 7 Aug 2017 | 1799 vizualizari

 

Reteta am preluat-o de la Ina ...O prajitura ce se face repede si se mananca la fel de  repede :) ...Multumesc Ina >:D<

 

INGREDIENTE

Pentru blat :

  • 8 albusuri de ou
  • 8 linguri cu zahar
  • 14 linguri cu fulgi de cocos
  • 2 linguri cu faina alba tip '00'
  • un praf de sare

Pentru crema:

  • 1 compot de ananas
  • 300 ml frisca lichida
  • 3 linguri cu zahar vanilat
  • fulgi de cocos
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ananas si fulgi de cocos:

Incepem prin prepararea blatului.


Intr-un bol, batem spuma tare albusurile cu un praf de sare.


Adaugam apoi pe rand, zaharul si fulgii de cocos, mixand la viteza maxima.


La final, adaugam faina amestecand insa de sus in jos, cu ajutorul unei linguri de lemn.


Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia, niveland usor pe intreaga suprafata .


Punem tava in cuptorul incins in prealabil, la 170 grade C, pana ce blatul devine usor auriu.


Cand blatul este gata, il scoatem din tava, indepartam hartia de copt si il lasam sa se racoreasca inapoi in tava.


Intre timp preparam crema :


Ananasul il scoatem din cutie si il taiem cuburi mici.


Zeama de la compot o amestecam cu zaharul vanilat si o adaugam la cuburile de ananas.


Separat, mixam frisca lichida pana ce se intareste bine. Adaugam la frisca ananasul putin cate putin, amestecand usor.


Intindem crema obtinuta peste blat si decoram intreaga suprafata cu fulgi de cocos.


Dam prajitura la frigider pentru cateva ore.


Pofta buna !



 

TIPS-URI

1

Ina a folosit la crema si un plic de gelatina, insa eu cum nu suport gelatina, am evitat :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ananas si fulgi de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Andreea Caroline 1

10.08.2017, 19:09

dantes 1

11.08.2017, 17:07

Buna!

Andreea Caroline 1

12.08.2017, 13:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si crema caramel ( de post)