Desert prajitura cu banane si perle de ciocolata

de Merisor in Prajituri, 20 Iun 2018 | 6991 vizualizari

 

Este o prăjitură cu iaurt și banane, o combinație chiar perfectă, iar perlele de ciocolată caldă Hans Sloane, bogate în unt de cacao, i-au înnobilat gustul.
Sunt delicioase aceste perle de ciocolată caldă Hans Sloane, destinate în primul rând pentru a crea o ciocolată caldă de calitate.
Însă sunt bune a fi consumate chiar și simple, în deserturi, frappe-uri și cafea.
Eu  le-am inclus în această delicioasă prăjitură, dar am preparat și o ciocolată caldă, cu frișcă, pe care am servit-o alături de prăjitură.
Perfectă pentru ”Picnicul bucătărașilor”!

 

INGREDIENTE

  • 6 ouă medii
  • 2 banane mai coapte( aprox. 275 g)
  • 250 g iaurt cremos
  • 150 ml ulei
  • 150 g zahăr
  • 30 g zahăr vanilat
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 450 g făină
  • 50 g perle de ciocolată neagră
  • 1 praf de sare
  • 10 g praf de copt
  • zahăr pudră pentru decor
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu banane si perle de ciocolata:

Pornim cuptorul la 180 de grade C. Separăm albușurile de gălbenușuri. Punem albușurile în bolul mixerului, presărăm sare peste ele și le mixăm până devin albe și spumoase. Măcinăm zahărul împreună cu zahărul vanilat, pentru a scurta timpul de preparare a bezelei, dar și pentru că albușurile se mixează mai bine cu zahăr pudră. Adăugăm, așadar, amestecul de zahăr pudră, peste albușuri, punându-l lingură cu lingură și mixănd la treapta superioară, până obținem acea bezea fermă, care rămâne fixată pe pereții vasului, atunci când îl întoarcem invers. Adăugăm, treptat, gălbenușurile și uleiul și omogenizăm compoziția. Rupem bananele și le punem în recipientul blenderului împreună cu iaurtul, pornim blenderul și obținem un smoothie pe care îl adăugăm peste compoziția de mai sus. Omogenizăm din nou, apoi adăugăm, treptat, făina cernută împreună cu praful de copt. Am vrut să mă opresc la 400 g de făină, dar mi s-a părut compoziția subțire, așa că am mai adăugat 50 g. Trebuie să iasă o compoziție puțin mai groasă decât cea de pandișpan, având în vedere că avem iaurt în blat. Iaurtul ajută blaturile să își mărească volumul, dar dacă nu este făină suficientă, se vor lăsa după stingerea focului, pentru că rămân multe bule de aer în interior. Tapetăm baza tăvii( 25/25 cm) cu hârtie de copt, iar pereții îi ungem cu ulei și presărăm puțină făină. Întindem compoziția de prăjitură cu banane și perle de ciocolată în tavă, o nivelăm și presărăm deasupra perlele de ciocolată.

Dăm tava la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade C sau până când prăjitura trece testul scobitorii. O lăsăm apoi să se tempereze, o scoatem din tavă, o porționăm și presărăm zahăr pudră peste ea. O parte din perlele de ciocolată au migrat prin interiorul prăjiturii, iar o parte au rămas la suprafață dând un aspect plăcut prăjiturii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu banane si perle de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rapida cu capsuni