Desert prajitura cu biscuiti, mere si crema de vanilie

de Rocsi in Prajituri, 29 Oct 2018 | 2379 vizualizari

 

Nu am mai mancat o prajitura cu biscuiti de cati ani, eram cam prin clasele generale. O pregateam la inceputurile mele culinare, doar ca foloseam praf de budinca atunci, nu stiam eu sa fac creme in casa de la cap la coada. Ungeam biscuitii cu putin gem, apoi puneam un strat de budinca, iar biscuiti si tot asa.

Zilele trecute postate Merisor reteta si am zic ca trebuie sa fac aceasta prajitura, ca as savura o bucata din ea. Am savurat mai multe bucati, ca a fost prea delicioasa si mi-am impus sa o pregatesc mai des, sub diverse combinatii, pentru ca se merita.
Eu am inlocuit zaharul cu indulcitor, iar la crema de vanilie am pus si niste coaja rasa de lamaie.
La grazura de ciocolata am renuntat definitiv, am pudrat prajitura cu cacao si am presarat niste fulgi de migdale.

 

INGREDIENTE

  • Pentru umplutura de mere:
    • 1 kg mere
    • 2 linguri indulcitor pulbere (sau 2 linguri zahar)
    • 2 linguri potrivite amidon
    • 70 gr unt
    • scortisoara
    Pentru crema de vanilie:
    • 1 litru de lapte
    • 120 gr amidon
    • 100 gr indulcitor pulbere (sau 100 gr zahar)
    • 100 gr ciocolata alba
    • 250 gr mascarpone
    • 2 lingurite vanilie
    • 1 plic zahar vanilat cu pastai de vanilie
    • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
    In plus:
    • 450 gr biscuiti petit beurre
    • cacao
    • fulgi de migdale
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu biscuiti, mere si crema de vanilie:

Umplutura de mere: Merele spalate le curatati de coaja, le dati pe razatoarea mare. Intr-o cratita puneti merele cu indulcitorul si scortisoara. Transferati totul pe foc, focul sa fie potrivit, iar dupa 4-5 minute, adaugati amidonul, amestecati bine. Cand umplutura s-a ingrosat, incorporati untul, amestecati pana este complet topit. Dati merele deoparte, le lasati sa se raceasca.


Crema de vanilie: Intr-un bol amestecati amidonul cu indulcitorul si putin lapte. Puneti restul de lapte intr-o cratita la fiert. Cand incepe sa clocoteasca, dati focul la mic, turnati amestecul cu amidon. Amestecati continuu pana crema se ingroasa ca o budinca. Cand este gata, dati crema deoparte, puneti ciocolata alba rupta bucatele si zaharul cu pastai de vanilie. Amestecati pana sunt bine incorporate si ciocolata topita complet, apoi acoperiti crema cu folie si o lasati sa se raceasca. Cand crema s-a racit, adaugati mascarponele, vanilia si mixati pana crema devine spumoasa.


Tapetati cu folie alimentara o tava de 23/23cm. Puneti 3-4 linguri din crema de vanilie separat. Puneti un strat de biscuiti, jumatate din crema si o nivelati. Asezati iar un strat de biscuiti, merele, iar biscuiti, crema, iar un strat de biscuiti. Deasupra, ungeti ultimul strat de biscuiti, cu cele 3-4 linguri de crema pastrata. Acoperiti prajitura si o dati la rece peste noapte. A doua zi o pudrati cu cacao, presarati fulgi de migdale si apoi o portionati si serviti.


Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu biscuiti, mere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Rocsi 1

30.10.2018, 19:40

Multumesc mult!

ionix 1

01.11.2018, 18:41

Vreau si eu

Rocsi 1

01.11.2018, 21:57

Ionela, poate iti faci timp sa o pregatesti candva, mai ales ca nu ai nimic de copt si se face tare repede

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

8241 puncte

mihaelar63

7723 puncte

Lau

Lau 9

5870 puncte

Rocsi

5369 puncte

oanapl

5031 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de perisoare
  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu  smantana ,fasole verde  , cartofi si sunculita de porc

ieri la 23:41

Desert gogosi cu ciocolata

de Lau 9

ieri la 21:35

Friptura de porc inabusita

de Lau 9

ieri la 21:05

Penne cu spanac și gorgonzolla

ieri la 20:54

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura amandina