Desert prajitura cu blat de bezea cu cocos si crema de iaurt

de katty in Prajituri, 27 Mar 2021 | 11454 vizualizari

 

Cum ziceam mai devreme, a inceput curatenia de primavara in congelator. Si cum acolo zacea o cutie cu albusuri, le-am transformat intr-o delicioasa prajitura cu blat de bezea cu cocos si o crema acrisoara de iaurt in stil grecesc cu ananas, portocale si mandarine.
Si apropo, am probat si castronul pentru baia de abur. Este bestial.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 11 albusuri
    • 11 linguri zahar
    • 8 linguri nuca de cocos+ pentru presarat deasupra
    • 4 linguri faina
    • 5 gr praf de copt
    • un praf de sare
    • vanilie
    • 200 gr merisoare congelate
    Crema:
    • 550 gr iaurt in stil grecesc cu ananas, portocale si mandarine
    • 300 gr frisca
    • 15 gr gelatina
    • 3 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu blat de bezea cu cocos si crema de iaurt:

Albusurile aflate la temperatura camerei le mixam cu sarea, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam nuca de cocos, faina, vanilia si praful de copt. Amestecam usor cu o spatula, apoi incorporam  merisoarele.

Asezam jumatate de compozitie in tava mare de aragaz pe  hartie de copt.

Coacem 15-20 de minute la 170 de grade C, pana se rumeneste usor. Procedam la fel si cu cea de a doua jumatate. Lasam foile sa se raceasca.Taiem fiecare foaie  pe jumatate obtinand astfel 4 bucati egale.

Pentru crema punem mai intai la hidratat gelatina in 6 linguri apa rece. Batem frisca rece de la frigider pana se tine bine.

Infierbantam gelatina la bain marie sau la cuptorul cu microunde si o amestecam cu 1 lingura de frisca, apoi o turnam peste toata frisca si omogenizam. Adaugam iaurtul cu fructe si zaharul pudra si amestecam usor cu o spatula.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu blat de bezea cu cocos si crema de iaurt" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de prajitura cu pere

ieri la 18:46

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1465 puncte

Rocsi

1023 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

- Andreea -

524 puncte

mihaelar63

515 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piersici si bezea