Desert prajitura cu blat de bezea cu cocos si crema de iaurt

de katty in Prajituri, 27 Mar 2021 | 13544 vizualizari

 

Cum ziceam mai devreme, a inceput curatenia de primavara in congelator. Si cum acolo zacea o cutie cu albusuri, le-am transformat intr-o delicioasa prajitura cu blat de bezea cu cocos si o crema acrisoara de iaurt in stil grecesc cu ananas, portocale si mandarine.
Si apropo, am probat si castronul pentru baia de abur. Este bestial.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 11 albusuri
    • 11 linguri zahar
    • 8 linguri nuca de cocos+ pentru presarat deasupra
    • 4 linguri faina
    • 5 gr praf de copt
    • un praf de sare
    • vanilie
    • 200 gr merisoare congelate
    Crema:
    • 550 gr iaurt in stil grecesc cu ananas, portocale si mandarine
    • 300 gr frisca
    • 15 gr gelatina
    • 3 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu blat de bezea cu cocos si crema de iaurt:

Albusurile aflate la temperatura camerei le mixam cu sarea, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam nuca de cocos, faina, vanilia si praful de copt. Amestecam usor cu o spatula, apoi incorporam  merisoarele.

Asezam jumatate de compozitie in tava mare de aragaz pe  hartie de copt.

Coacem 15-20 de minute la 170 de grade C, pana se rumeneste usor. Procedam la fel si cu cea de a doua jumatate. Lasam foile sa se raceasca.Taiem fiecare foaie  pe jumatate obtinand astfel 4 bucati egale.

Pentru crema punem mai intai la hidratat gelatina in 6 linguri apa rece. Batem frisca rece de la frigider pana se tine bine.

Infierbantam gelatina la bain marie sau la cuptorul cu microunde si o amestecam cu 1 lingura de frisca, apoi o turnam peste toata frisca si omogenizam. Adaugam iaurtul cu fructe si zaharul pudra si amestecam usor cu o spatula.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu blat de bezea cu cocos si crema de iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Carmen