Prajitura cu portocala

de Valyvalentyna in Prajituri, 1 Feb 2015 | 671 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinte,
  • 2 oua,
  • 1 praf de copt,
  • 1 cana de iaurt,
  • 1 pahar de ulei,
  • 2 portocale,
  • 1 esenta vanilie,
  • coaja de la 1 portocala,
  • zahar vanilat ,
  • 5 linguri rase de zahar.
  • Pt. sirop:
  • 1 pahar de zahar,
  • 1 cana mai mare de apa
  • coaja rasa de la o portocala (din cele 2)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu portocala:

Lasam foile de placinta sa se usuce apoi le rupem bucati sau le taiem cu cutitul.


Intr-un vas mai inalt punem ouale si le batem bine cu uleiul apoi punem cana de iaurt, praful de copt, esenta, zaharul si zaharul vanilat. Omogenizam f bine compozitia, apoi adaugam foile de placinta si cu grija omogenizam din nou.


Turnam compozitia intr-o tava si bagam la cuptor preincalzit la 180 de grade pt. 25-30 de min.


Intre timp preparam siropul: punem la caramelizat zaharul si apoi turnam apa pe care o lasam sa fiarba la foc mic pina scade un pic, inainte sa-l dam jos punem si coaja rasa de la o portocala si mai lasam un pic pe foc iar la final turnam sucul de la cele 2 portocale si oprim focul.


Scoatem prajitura din cuptor si turnam siropul peste ea cit e calda apoi lasam sa se raceasca si o putem taia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

MotanLaOale 1

01.02.2015, 20:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Caramel Chew Bars