Krem a la Krem

de Criss in Prajituri, 16 Sep 2011 | 56253 vizualizari

 

O prajitura arhicunoscuta (apropo, nu cred ca exista cineva care sa nu fi facut aceasta prajitura, sa nu fi mancat sau macar sa nu fi auzit de ea).
Cremoasa, ciocolatoasa, delicioasa, ideala langa o cafea. Va servesc si pe voi. :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -6 oua
  • -6 linguri zahar
  • -1 plic creme Ole de ciocolata
  • Crema:
  • -220 ml lapte
  • -1 plic creme Ole de vanilie
  • -300 ml frisca lichida
  • Glazura:
  • -200 g ciocolata amaruie  
  • -100 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Krem a la Krem:

Separam ouale si batem spuma albuusurile. Adaugam zaharul si batem in continuare pana cabd acesta se topeste. Adaugam galbenusurile si mixam in continuare pana le incorporam. Apoi adaugam praful de creme Ole si amestecam usor cu lingura. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem blatul pana trece testul scobitoarei.

Amestecam laptele cu frisca si praful de crema si batem cu mixerul pana rezulta o crema pufoasa.

Peste blat punem toata crema si nivelam. Dam prajitura la frigider pentru 2 ore dupa care turnam deasupra glazura de ciocolata.

Topim ciocolata la microunde sau pe baie de aburi si adaugam frisca. Poate fi si mai multa frisca, depinde cat de lichida e glazura.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Krem a la Krem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

babi5 1

04.10.2013, 08:17

Giana 1

14.04.2014, 10:04

Eiii, prajitura asta n-a trecut prin bucataria mea. Cu prima ocazie o voi incerca

gabrielasfechis 1

14.04.2014, 14:44

de care frisca ai folosit?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

Reteta de pizza cu margini umplute (din nou, alt aluat)

pe 16.09 la 21:41

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3989 puncte

Ksenya

1055 puncte

gaby_duceag

1033 puncte

laura_n

1026 puncte

mirela0911

1003 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Kinder Pingui