Prajitura cu ciocolata, visine si nuca

de merisor in Prajituri, 8 Dec 2013 | 12381 vizualizari

 

Pentru mine combinatia perfecta pentru o prajitura este: ciocolata-visine, iar daca mai adaugam si putina nuca, este un adevarat deliciu!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 3 linguri de cacao
  • 4 linguri apa minerala
  • 4 linguri ulei
  • 10 linguri de faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf lingurita de sare
  • esenta de cacao
  • esenta de vanilie
  • 50 gr visine fara samburi
  • Pentru crema:
  • 250 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 50 gr visine
  • Pentru ornat:
  • 100 gr nuca macinata
  • ornamente de ciocolata
  • Pentru sirop:
  • 250 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de vanilie
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata, visine si nuca:

Separam albusurile de galbenusuri si punem cate un praf de sare peste ambele.


Batem albusurile spuma, adaugam treptat zaharul, iar cand se intaresc bine picuram apa minerala si batem in continuare, apoi incepem sa incorporam galbenusurile, incet, amestecand circular cu telul.


Adaugat treptat si uleiul si incepem sa incorporam o parte din faina amestecata cu praful de copt, mai précis 8 linguri.


Impartim compozitia rezultata in doua parti egale, in prima parte vom adauga esenta de vanilie si doua linguri de faina, iar in a doua parte vom adauga esenta de cacao si doua linguri de cacao.


Tapetam tava (26/40 cm) cu hartie de copt, sau o ungem cu ulei si presaram putina faina, cum am procedat eu, apoi intindem compozitia alba, nivelam si intindem peste ea, compozitia cu cacao, punem incet cu lingura sa acoperim toata aria si nivelam usor cu dosul lingurii sau cu lama unui cutit.


Presaram deasupra visine scurse si fara samburi(eu am avut la congelator) si dam tava la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 grade.


Pentru crema: punem frisca lichida si ciocolata rupta intr-un vas la foc incet. Adaugam un praf de sare si amestecam pana cand se topeste ciocolata, apoi dam vasul la rece.


Cand se raceste bine, bagam mixerul si mixam pana devine spumoasa, apoi adaugam visinele.


Pentru sirop, punem toate ingredientele intr-un val pe foc si lasam pana la topirea zaharului.


Insiropam prajitura racita, intindem crema peste ea si ornam cu nuca macinata amestecata cu ornamente de ciocolata.


Dam prajitura la rece cel putin o ora, apoi portionam.

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi orice fel de visine: din compot, din dulceata, proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata, visine si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

Andreea Caroline 1

10.12.2013, 19:51

Tare mult imi place de-i cu nuca...

Ivona 1

11.12.2013, 12:39

Daca visinele sunt congelate trebuie dezghetate si puse la scurs sau pot fi folosite congelate?

merisor 1

11.12.2013, 14:16

Ivona, da am uitat sa trec acest amanunt, multumesc!
Visinele se decongeleaza si se scurg.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata si visine