Tarta Tatin cu mere si capsuni

de papabundetot in Prajituri, 31 Mai 2014 | 1673 vizualizari

 

Cred ca e o idee buna de desert rapid pentru atunci cand apar musafiri neanuntati si nu aveti ceva dulce sa le serviti,mai ales ca eu mereu folosesc foietaj cumparat,mi se pare ca timpul meu e mult prea pretios si cam scurt din pacate,asa ca oricate critici atrag nu fac in casa aluat foietaj :)

Reteta mea este pentru 2 tarte

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 2 pachete aluat foietaj de la Lidl
  • 7 mere medii
  • 5 capsuni mari
  • 200 gr unt
  • 350 gr zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 4 pastai cardamon
  • esenta de vanilie
  • 1 ou pentru uns aluatul
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Tatin cu mere si capsuni:

Merele le-am curatat de coaja si de cotor si apoi le-am taiat in felii nu foarte subtiri,capsunile le-am taiat tot felii.In tava de tarta am pus pentru 1 portie 100 gr unt,175 gr zahar,2 plicuri zahar vanilat,semintele de la 2 pastai de cardamon,putina esenta de vanilie si am pus tava pe aragaz la foc mic,pana cand untul si zaharul s-au topit. Am luat apoi tava si am asezat in ea feliile de mar pe margini si in mijloc cele de capsuni.



Am intins usor aluatul,i-am taiat capetele pentru a-l aduce cat de cat la forma tavii mele,am pus aluatul peste fructele din tava,introducand marginile aluatului in tava,am uns cu ou batut deasupra si am dat tarta la cuptor pana cand aluatul s-a rumenit frumos.



Dupa ce am scos tava din cuptor,am lasat-o putin sa se odihneasca apoi am pus o farfurie peste tarta si am intors-o invers,ca sa fie fructele in sus si am lasat-o sa se raceasca suficient pentru a putea fi mancata fara probleme.



La fel am procedat si cu cea de-a doua tarta



Am servit tarta tatin cu mere si capsuni cu o lingura de smantana naturala.



Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Tatin cu mere si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

JulyCris 1

01.06.2014, 00:01

Tare buna!

MotanLaOale 1

01.06.2014, 00:24

tarasmariana 1

01.06.2014, 04:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu branza si dulceata de zmeura

de oanapl 5

ieri la 22:51

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

de Ina 7

ieri la 21:46

Pizza dulce

ieri la 18:37

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si nuca de cocos