Prajitura cu crema de budinca si frisca

de dariadeea in Prajituri, 12 Iun 2013 | 9091 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru blat:
  • 150 g zahar
  • 150 g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 varf de cutit de sare
  • 3 oua
  • 200 g de faina
  • 2 lingurite praf de copt
pentru crema de budinca:
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 50 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 2 albusuri
  • 250 g frisca lichida
pentru crema de frisca si decor:
  • 600 g frisca lichida
  • 4-5 linguri suc de lamaie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 3 plicuri intaritor de frisca
  • 30 de biscuiti
pentru glazura:
  • 2 plicuri de zahar pudra
  • 2 linguri de apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de budinca si frisca:

Mai intai am amestecat faina cu praful de copt,am batut untul cu mixerul la viteza maxima dupa care am adaugat zaharul,zaharul vanilat si sarea si am amestecat pana la omogenizare.Am adaugat ouale pe rand,cate unul la jumatate de minut,dupa care am incorporat faina cu praful de copt.Am omogenizat bine si am turnat aluatul intr-o tava de 30*40 cm,unsa cu unt.Am dat la cuptor(preincalzit) timp de 20 de min.


Pentru crema de budinca am amestecat praful de budinca cu zaharul si galbenusurile de ou,si putin lapte.Restul de lapte l-am pus la fiert impreuna cu frisca,cand a inceput sa fiarba am luat de pe foc am pus compozitia de budinca si am mai pus pe foc cam 1 min,amestecand bine.Albusurile le-am batut bine si le-am incorporat in budinca.Crema de budinca am intins-o peste blat(care este inca cald),apoi am lasat la racit.


Frisca am batut-o jumatate de minut dupa care am pus zaharul vanilat si intaritorul de frisca,sucul de lamaie si am batut in continuare pana s-a intarit.Crema de frisca am intins-o peste budinca iar apoi am asezat deasupra biscuitii.


Pentru glazura am amestecat zaharul pudra cu apa si am pus peste biscuiti.Se tine la frigider cam 3 ore apoi se portioneaza si se serveste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de budinca si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

MotanLaOale 1

13.06.2013, 09:02

dariadeea 1

13.06.2013, 12:32

multumesc

dariadeea 1

13.06.2013, 12:33

gaby_d asa era numele,dar il schimb

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec marmorat