Buche de Noel

de alice_ciobanu in Prajituri, 4 Ian 2012 | 8651 vizualizari

 

Am facut Buche de Noel, sau buturuga cum mai e cunoscuta la noi, in Romania. Buche de Noel este un preparat traditional francez care nu lipseste de pe masa de sarbatoare a acestora, din preajma Nasterii Domnului.
Este o prajitura deliciosa, fina si foarte usurel de facut. Eu am cam dat-o in bara cu crema, ca a iesit cam molicica, mai trebuia prelucrata putintel, dar...next time :P

 

INGREDIENTE

  • pentru blat
  • 250 gr faina
  • 2 linguri cu varf de cacao
  • 250 gr zahar
  • 6 oua
  • un plic de zahar vanilat
  • un praf de sare
  • pentru crema:
  • 3 oua
  • 250 gr zahar
  • 4 linguri de cacao
  • 200 gr unt
  • 5 linguri lapte

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Buche de Noel:

Bateti albusurile spuma, iar galbenusurile le frecati cu un praf de sare si cu zaharul+zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si devine o crema albicios-spumoasa. Amestecati cele doua compozitii alternand cu faina in ploaie, cernuta anterior. Turnati compozitia intr-o tava intinsa, tapetata bine cu unt si predati totul cuptorului incins bine, reducand focul la mediu-potrivit. Lasati la copt cam 25-30 minute, dar cel mai bine e sa treca testul scobitorii :P. cand e gata copt, lasati-l putin la racorit in tava dupa care il scoateti pe un prosop curat si umed si il rulati stans. Il lasati asa pana se raceste complet.

Pentru a face crema trebuie sa frecati ouale cu zaharul, cacaua si laptele, pe baie de aburi, pana se ingroasa.  Aveti grija ca bulbucii de apa fierbinte sa nu atinga fundul oalei in care faceti crema, amestecati continuu si aveti grija sa nu fiarba... Cand e ingrosata bine trageti de pe foc si adaugati untul taiat cubulete si omogenizati energic si bine. Dati la rece.

Cand blatul si crema sunt reci treceti la asamblarea prajituricii. Desfaceti blatul si umpleti-l cu 3/4 din crema dupa care il rulati inapoi. 

Taiati apoi o bucata din rulada, cu o taietura oblica, si puneti-o alaturi de rulada mare, ca si cum ati forma o creanga. Asa ati facut o buturuga delicioasa. 

Cu restul de crema imbracati total buturuga de rulada si cu ajutorul unei furculite trasati niste dungi care vor incerca sa sugereze scoarta unui copac. 

E o prajitura dulce, ciocolatoasa, aromata , frumoasa, savuroasa si mai ales... de sarbatoare.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Buche de Noel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

mirela0911 1

05.01.2012, 14:52

las' ca-i buna si asa!

mena29 1

09.01.2012, 14:57

Faina!

Bya Ralu 1

21.07.2012, 21:41

arata minunat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata ,capsuni si zmeura