Prăjitura Richatos

de Panacris in Prajituri, 6 Mai 2014 | 7865 vizualizari

 

Un hibrid între prăjitura Richard (http://www.secretulprajiturilor.ro/prajitura-richard-cu-nuca-p1439.html) și Tosca;) În sfârșit am găsit un nume pentru prăjitura specială;) O prăjitură super bună cu ce am găsit prin casă :D :)))

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • ouă de găină 8 bucăți,
  • zahăr tos 250 g. ,
  • nucă macinată fin 150 g. ,
  • nucă de cocos 50 g.,
  • faină albă de grâu 180 g. ,
  • zeamă de lămâie o linguriță.
  • Pentru sirop:
  • Apă 100 ml.,
  • Sirop de salcâm 200 ml.,
  • Zahăr tos 100 g.,
  • Esență de rom ½ fiolă.
  • Pentru cremă:
  • unt grăsime 66% 250 g,
  • zahăr tos 200 g,
  • cacao neagră 50 g,
  • nuca de cocos 10 linguri
  • pentru asamblare:
  • foi de napolitane 2 bucăți mari, sau 4 bucăți mici,
  • pastă de măceșe cca. 100 g.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitura Richatos:

Albușurile se bat spumă tare cu zeama de lămâie. Se adaugă 125 g. zahăr și se bate mai departe până se topește. Gălbenușurile se freacă cu restul de zahăr până devin ca o cremă și se amestecă ușor cu albușurile, se adaugă cele două feluri de nuci și făina. Se toarnă blatul într-o tavă de 35/24 tapetată cu hârtie de copt pentru cca. 45 de minute.


Siropul: Zahărul se fierbe cu apa și siropul cca. 5 minute, se lasă la răcit și se adaugă esența de rom.


Crema: Untul moale se amestecă cu zahărul, se adaugă pudra de cacao și nuca de cocos, amestecându-se până ce se omogenzează toate ingreddintele. Blatul răcit se taie în două foi care se însiropeazaă treptat. Se începe montarea prăjiturii, într-o tavă tapetată cu foaie de pergament se așează foile de napolitană, se ung cu pastă măceșe, apoi se așează o foaie din blat însiropat, crema de cacao, apoi al doilea blat, se unge din nou cu pastă de măceșe, se așează ultimul strat de napolitană. Apoi se acoperă cu folie alimentară și se dă la rece peste noapte.


Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura Richatos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Panacris 1

07.05.2014, 15:15

Laura nu-ți place???? Atâta inspirația am avut )

JulyCris 1

07.05.2014, 16:47

Xandrinne 1

11.05.2014, 10:16

Delicioasa!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Iahnie de fasole

ieri la 21:47

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mac si glazura