Prăjitura Richatos

de Panacris in Prajituri, 6 Mai 2014 | 13447 vizualizari

 

Un hibrid între prăjitura Richard (http://www.secretulprajiturilor.ro/prajitura-richard-cu-nuca-p1439.html) și Tosca;) În sfârșit am găsit un nume pentru prăjitura specială;) O prăjitură super bună cu ce am găsit prin casă :D :)))

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • ouă de găină 8 bucăți,
  • zahăr tos 250 g. ,
  • nucă macinată fin 150 g. ,
  • nucă de cocos 50 g.,
  • faină albă de grâu 180 g. ,
  • zeamă de lămâie o linguriță.
  • Pentru sirop:
  • Apă 100 ml.,
  • Sirop de salcâm 200 ml.,
  • Zahăr tos 100 g.,
  • Esență de rom ½ fiolă.
  • Pentru cremă:
  • unt grăsime 66% 250 g,
  • zahăr tos 200 g,
  • cacao neagră 50 g,
  • nuca de cocos 10 linguri
  • pentru asamblare:
  • foi de napolitane 2 bucăți mari, sau 4 bucăți mici,
  • pastă de măceșe cca. 100 g.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitura Richatos:

Albușurile se bat spumă tare cu zeama de lămâie. Se adaugă 125 g. zahăr și se bate mai departe până se topește. Gălbenușurile se freacă cu restul de zahăr până devin ca o cremă și se amestecă ușor cu albușurile, se adaugă cele două feluri de nuci și făina. Se toarnă blatul într-o tavă de 35/24 tapetată cu hârtie de copt pentru cca. 45 de minute.

Siropul: Zahărul se fierbe cu apa și siropul cca. 5 minute, se lasă la răcit și se adaugă esența de rom.

Crema: Untul moale se amestecă cu zahărul, se adaugă pudra de cacao și nuca de cocos, amestecându-se până ce se omogenzează toate ingreddintele. Blatul răcit se taie în două foi care se însiropeazaă treptat. Se începe montarea prăjiturii, într-o tavă tapetată cu foaie de pergament se așează foile de napolitană, se ung cu pastă măceșe, apoi se așează o foaie din blat însiropat, crema de cacao, apoi al doilea blat, se unge din nou cu pastă de măceșe, se așează ultimul strat de napolitană. Apoi se acoperă cu folie alimentară și se dă la rece peste noapte.

Spor și poftă bună!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura Richatos" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura "Furnicuta"