Prajitura "Petre Roman"

de Alexandra Burz in Prajituri, 15 Ian 2014 | 24197 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri de faina
  • 7 linguri nuca macinata
  • 1 plic praf de copt

Pentru crema:

  • 4 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 1 plic esenta de vanilie bourbon Finesse de la Dr Oetker
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri de faina
  • 250 gr unt

Caramel:

  • 300 gr zahar
  • 100 gr unt

Spuma de bezea:

  • 4 albusuri
  • 1 varf de cutit de sare
  • 250 gr zahar

Decor:

  • fulgi de ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Petre Roman":

BLAT:


Separam albusurile de galbenusuri


Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si zaharul


Galbenusurile le frecam bine cu praful de copt


Amestecam cele doua compozitii obtinute


Adaugam faina treptat, apoi nucile macinate, amestecand de sus in jos


Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt


Dam la cuptorul incins la 180 grade aproximativ 20-25 minute


Dupa coacere il lasam sa se raceasca, dupa care il taiem in 2 parti egale


CREMA:


Batem galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc si zaharul este aproape topit


In faina adaugam treptat laptele,amestecand continuu cu un tel pentru a nu se forma cocoloase


Incorporam preparatul obtinut in spuma de galbenusuri si il punem pe aburi, amestecand continuu pana se ingroasa crema


Luam de pe aburi si o lasam sa se raceasca


Untul la temperatura camerei il mixam pana devine spumos


Adaugam cate o lingura din crema racita in unt, amestecand cu grija de sus in jos sa nu se taie crema


Continuam procedeul pana incorporam toata crema


CARAMEL:


Intr-o craticioara punem la foc zaharul, amestecan pana se topeste si devine lichid


Luam vasul de pe foc,


Adaugam untul, amestecand continuu


Insiropam cele doua blaturi cu compozitia obtinuta, pana aceasta este calda


SPUMA DE BEZEA:


Mixam albusurile cu un praf de sare si zaharul


Punem pe abur pentru 5 minute


Lasam cam 5 minute sa se raceasca caramelul, dupa care incepem asamblarea prajiturii: blat-caramel-crema-blat-caramel-crema-spuma de bezea


Deasupra presaram fulgi de ciocolata.


Lasam cam 2-3 ore inainte de servire.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Petre Roman"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Sim0na 1

16.01.2014, 20:39

Teo 1

16.01.2014, 20:53

Din Petre nu a mai ramas decat caramelul!

diana_k 1

17.01.2014, 08:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Petre Roman"