Prajitura "Petre Roman"

de Alexandra Burz in Prajituri, 15 Ian 2014 | 29684 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri de faina
  • 7 linguri nuca macinata
  • 1 plic praf de copt

Pentru crema:

  • 4 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 1 plic esenta de vanilie bourbon Finesse de la Dr Oetker
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri de faina
  • 250 gr unt

Caramel:

  • 300 gr zahar
  • 100 gr unt

Spuma de bezea:

  • 4 albusuri
  • 1 varf de cutit de sare
  • 250 gr zahar

Decor:

  • fulgi de ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Petre Roman":

BLAT:

Separam albusurile de galbenusuri

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si zaharul

Galbenusurile le frecam bine cu praful de copt

Amestecam cele doua compozitii obtinute

Adaugam faina treptat, apoi nucile macinate, amestecand de sus in jos

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt

Dam la cuptorul incins la 180 grade aproximativ 20-25 minute

Dupa coacere il lasam sa se raceasca, dupa care il taiem in 2 parti egale

CREMA:

Batem galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc si zaharul este aproape topit

In faina adaugam treptat laptele,amestecand continuu cu un tel pentru a nu se forma cocoloase

Incorporam preparatul obtinut in spuma de galbenusuri si il punem pe aburi, amestecand continuu pana se ingroasa crema

Luam de pe aburi si o lasam sa se raceasca

Untul la temperatura camerei il mixam pana devine spumos

Adaugam cate o lingura din crema racita in unt, amestecand cu grija de sus in jos sa nu se taie crema

Continuam procedeul pana incorporam toata crema

CARAMEL:

Intr-o craticioara punem la foc zaharul, amestecan pana se topeste si devine lichid

Luam vasul de pe foc,

Adaugam untul, amestecand continuu

Insiropam cele doua blaturi cu compozitia obtinuta, pana aceasta este calda

SPUMA DE BEZEA:

Mixam albusurile cu un praf de sare si zaharul

Punem pe abur pentru 5 minute

Lasam cam 5 minute sa se raceasca caramelul, dupa care incepem asamblarea prajiturii: blat-caramel-crema-blat-caramel-crema-spuma de bezea

Deasupra presaram fulgi de ciocolata.

Lasam cam 2-3 ore inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Petre Roman"" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Petre Roman"