Prajitura "Petre Roman"

de nicoleta_girl in Prajituri, 25 Sep 2013 | 5845 vizualizari

 

Buna! Ma numesc Nicoleta si vreau sa va prezint o reteta pe care o apreciaza toata familia si care este, de asemenea, preferata mea pentru ca este foarte usor de preparat si de efect!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina

Pentru crema:

  • 500 ml lapte
  • 4 linguri faina
  • 1 ou
  • 150-200 g zahar
  • margarina (50-100 g)
  • esenta
  • lamaie
  • nuca de cocos

Pentru caramel:

  • 200 g zahar

Pentru decor:

  • frisca
  • ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Petre Roman":

Pentru blat:


Se separa albusul de galbenus. Se bate albusul spuma tare cu un praf de sare, dupa se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste zaharul si spuma nu cade din castron (facem testul sa vedem daca cade sau nu, intorcand vasul cu gura in jos). Adaugam faina, amestecand cu o lingura de lemn de jos in sus. Dam la cuptor intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina sau hartie de copt.


Pentru crema:


Se bate oul cu zaharul pana se albeste compozitia, se adauga faina si amestecand continuu laptele. Se pune pe foc mic si se amesteca pana ajunge la fierbere si mentinand 2-3 minute. Se opreste focul si se adauga margarina amestecand cu telul. Dupa ce se raceste crema se adauga esenta, nuca de cocos si putina zeama de lamaie.


Pentru asamblare:


Se caramelizeza zaharul si se adauga peste blat avand grija sa acoperim toata suprafata. Lasam sa se intareasca caramelul putin si apoi adaugam crema . Lasam la racit apoi ornam cu frisca si ciocolata rasa!


POFTA BUNA!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Petre Roman"" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

MotanLaOale 1

25.09.2013, 18:13

deyutzky 1

25.09.2013, 19:02

buna prajiturica bine ai veniiit!

simo_da 1

23.10.2013, 17:43

nu scrie cand se pun galbenusurile, ce fel de esenta si cata nuca de cocos.in rest reteta e ok si usor de facut.multe retete reusite si complete!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Petre Roman"