Prajitura "Petre Roman"

de nicoleta_girl in Prajituri, 25 Sep 2013 | 5482 vizualizari

 

Buna! Ma numesc Nicoleta si vreau sa va prezint o reteta pe care o apreciaza toata familia si care este, de asemenea, preferata mea pentru ca este foarte usor de preparat si de efect!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina

Pentru crema:

  • 500 ml lapte
  • 4 linguri faina
  • 1 ou
  • 150-200 g zahar
  • margarina (50-100 g)
  • esenta
  • lamaie
  • nuca de cocos

Pentru caramel:

  • 200 g zahar

Pentru decor:

  • frisca
  • ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Petre Roman":

Pentru blat:


Se separa albusul de galbenus. Se bate albusul spuma tare cu un praf de sare, dupa se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste zaharul si spuma nu cade din castron (facem testul sa vedem daca cade sau nu, intorcand vasul cu gura in jos). Adaugam faina, amestecand cu o lingura de lemn de jos in sus. Dam la cuptor intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina sau hartie de copt.


Pentru crema:


Se bate oul cu zaharul pana se albeste compozitia, se adauga faina si amestecand continuu laptele. Se pune pe foc mic si se amesteca pana ajunge la fierbere si mentinand 2-3 minute. Se opreste focul si se adauga margarina amestecand cu telul. Dupa ce se raceste crema se adauga esenta, nuca de cocos si putina zeama de lamaie.


Pentru asamblare:


Se caramelizeza zaharul si se adauga peste blat avand grija sa acoperim toata suprafata. Lasam sa se intareasca caramelul putin si apoi adaugam crema . Lasam la racit apoi ornam cu frisca si ciocolata rasa!


POFTA BUNA!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Petre Roman"" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

MotanLaOale 1

25.09.2013, 18:13

deyutzky 1

25.09.2013, 19:02

buna prajiturica bine ai veniiit!

simo_da 1

23.10.2013, 17:43

nu scrie cand se pun galbenusurile, ce fel de esenta si cata nuca de cocos.in rest reteta e ok si usor de facut.multe retete reusite si complete!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure, nuci si crema de vanilie

de oanapl 5

Tort cu mure,...

ieri la 20:08

Rulouri cu ton si masline

de oanapl 5

Rulouri cu ton si...

ieri la 19:56

Mini tarte spiralate cu legume

de oanapl 5

Mini tarte...

ieri la 19:50

Chec cu cacao si nuci

de Camelya 4

Chec cu cacao si...

ieri la 19:35

Briose cu vanilie

de dantes 4

Briose cu vanilie

ieri la 18:29