Desert prajitura cu blat de nuca, foi de napolitana si caramel

de merisor in Prajituri, 26 Mai 2014 | 164758 vizualizari

 

Este o prajitura asemanatoare cu Snickersul, dar am pus crema caramel intre foi de napolitana si am umplut-o cu crema de ciocolata. A iesit un deliciu!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri nuca macinata
  • 6 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apa minerala
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf cutit sare
  • Caramel:
  • 8 galbenusuri
  • 300 gr unt
  • 8 linguri zahar
  • 150 gr arahide cu miere
  • 1 varf cutit sare
  • 2 foi napolitana
  • 100 gr ciocolata alba
  • 1 lingura ulei
  • Crema de ciocolata:
  • 250 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 1 varf cutit sare.
  • 5 gr gelatina
  • Decor:
  • fulgi de ciocolata alba
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu blat de nuca, foi de napolitana si caramel:

Blat: mixam albusurile spuma cu putina sare, adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si mixam bine pana obtinem o bezea tare.


Adaugam apa minerala, uleiul si mixam usor, apoi adaugam treptat nuca macinata si faina amestecata cu praful de copt.


Eu am mai lasat si bucatele mai mari de nuca, nu am macinat-o pe toata marunt.


Tapetam tava cu hartie de copt, punem compozitia de blat in ea si dam tava la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade.


Caramel: amestecam galbenusurile cu putina sare si 2 linguri de zahar, iar restul de zahar il punem intr-un vas pe foc, la caramelizat.


Untul il taiem bucatele si il adaugam in zaharul caramelizat, cand acesta se topeste definitiv.


Amestecam energic untul cu caramelul pana cand se dilueaza totul (pe alocuri se va mai intari zaharul, dar se va topi pe parcurs).


Cand totul este diluat, adaugam si galbenusurile si omogenizam bine totul. Lasam crema pe foc pana cand se va ingrosa ca o budinca, amestecand continuu. Apoi ridicam vasul de pe foc si adaugam arahidele maruntite putin.


Lasam crema sa se raceasca putin si vom umple cu ea foile de napolitana.


Presam foile cu o greutate pentru a se intrepatrunde crema printre dungile foilor.


Crema de ciocolata: punem frisca intr-un vas pe foc mic, impreuna cu ciocolata rupta in bucatele si putina sare.


Amestecam bine pana se topeste toata ciocolata si se uniformizeaza compozitia. Apoi o lasam sa se raceasca, dupa care o punem la frigider 15 minute.


Dupa cele 15 minute, vom introduce mixerul in ea si o vom mixa pana devine cremoasa.


Gelatina o hidratam in putina apa, apoi o topim pe baie de aburi si o amestecam imediat in crema de ciocolata.


Taiem blatul in doua pe verticala (daca ar fi crescut mai inalt, mergea taiat pe orizontala) si de asemeni, taiem si foile de napolitana pe jumatate.


Topim ciocolata alba cu putin ulei pe baie de aburi si o intindem peste una din jumatatile de napolitana.


Adaugam imediat si jumatatea cealalta de napolitana peste ciocolata alba si presam ca sa se lipeasca bine.


Asamblare: ungem prima jumatate de blat cu crema de ciocolata, adaugam napolitanele, ungem din nou cu crema de ciocolata, asezam cealalta jumatate de blat, o ungem si pe aceasta cu putina crema de ciocolata, apoi ornam prajitura dupa plac.


Dam prajitura la rece pentru cel putin o ora, apoi o portionam.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu blat de nuca, foi de napolitana si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (70)

Andyalexandra13 1

05.12.2014, 00:57

Buna imi spuneti si mie va rog dimensiunile tavi pentru blat multumesc e super prajitura

merisor 1

05.12.2014, 06:10

Andyalexandra, am folosit o tava de 27/34 cm, cam de dimensiunea foii de napolitana.
Nu stiu cum am omis sa trec dimensiunea tavii, imi cer scuze!

Sidy 1

11.02.2015, 12:59

O minunatie de prajitura, pe care am sa o fac la...Paste !Multumesc de idee !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snickers