Prajitura cu cirese si sos de fragute

de T I M E A in Prajituri, 18 Iul 2015 | 1444 vizualizari

 

E vremea fructelor de vara si a deserturilor usoare cu fructe desi la mine nu lipsesc aceste deserturi nici in alte anotimpuri :)). Incercati si voi aceasta prajitura cu o textura umeda, pufoasa si aromata cu fructe de sezon.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • un varf de cutit sare
  • 5 linguri Green Sugar – aprox 75 gr (sau 130 gr zahar tos) – puteti pune mai mult in functie de cat de dulce va place
  • 150 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 250 gr faina
  • 500 gr cirese (le-am cantarit cu samburi)
  • Sos de fragute
  • 100 gr fragute
  • 1 lingura Green Sugar
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese si sos de fragute:

Spalam mai intai ciresele si le indepartam samburii.


Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi treptat galbenusurile, uleiul si laptele, mixand dupa fiecare.


La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.


Turnam jumatate din compozitie intr-o tava rotunda de aprox 26 de cm unsa cu unt si punem jumatate din cantitatea de cirese din loc in loc. Turnam restul de compozitie si adaugam cealalta parte de cirese (unele le-am dat prin faina desi la compozitia aceasta de blat nu se prea duc fructele la fund) .


Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 40 de minute.


Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-a racit usor scoatem blatul pe o farfurie.


Pentru sosul de fragute, intr-un vas amestecam fragutele cu zaharul si zaharul vanilat si punem vasul pe foc lasand sa fiarba pana se ingroasa usor.


Sosul il dam prin strecuratoare pentru a scapa de samburii mai mari, apoi turnam sosul intr-o punguta, o gaurim la una din capete si trasam dungi peste blatul cu cirese.


Lasam cateva minute sa se traga putin sosul in prajitura apoi feliem si servim.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese si sos de fragute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

MotanLaOale 1

19.07.2015, 22:06

buna buna

Moni_alex 1

20.07.2015, 21:39

foarte buna!

Panacris 1

28.05.2016, 19:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi si crema de gris