Prajitura cu nuca de cocos (2)

de diana_k in Prajituri, 15 Mar 2013 | 15497 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • reteta pentru o tava mare , 38/28 cm
  • Pentru foile cu cacao:
  • 300 g faina ,
  • 100 g unt,
  • 100 g zahar,
  • 2 galbenusuri ,
  • 1/2 plic praf de copt,
  • 3 linguri cacao,
  • 4-5 linguri lapte,
  • esenta de rom
  • pentru umplutura de cocos:
  • 8 albusuri,
  • 250 g zahar,
  • 200 g cocos
  • pentru crema:
  • 6 galbenusuri,
  • 250 g zahar,
  • 500 ml lapte,
  • 50 g faina,
  • vanilie,
  • 150 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca de cocos (2):

Foi:


Din toate ingredientele am framantat un aluat pe care l-am impartit in doua. Am intins doua foi de dimenesiunile tavii direct pe hartie de copt si le-am intepat din loc in loc cu furculita. Am asezat prima foaie in tava cu tot cu hartie si am pus umplutura de cocos. Apoi am luat cea de a doua foaie cu tot cu hartie si am asezat-o cu fata in jos peste umplutura, apoi am dezlipit hartia de copt. Am copt prajitura la 180 grade.


Umplutura:


Albusurile le-am batut spuma, am adaugat zaharul treptat, am obtinut o spuma lucioasa si densa. Am amestecat-o usor cu vanilia si cocosul.


Crema:


Galbenusurile le-am amestecat bine, bine cu faina si putin lapte rece. Am pus zaharul si restul de lapte. Am fiert crema la foc mic pana s-a ingrosat ca o budinca. Am lasat crema la racit apoi si am mixat-o cu untul moale si vanilia.


Peste prajitura racita am intins crema si am ras ciocolata.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos (2)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Rocsi 1

15.03.2013, 20:25

Yamiii

babi5 1

25.06.2013, 20:37

naty_renate 1

27.07.2013, 17:40

acum am terminat de facut prazitura,e ff buna...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Kokos Schmite