Desert prajitura cu blat din albus cu nuca si crema de caramel cu mascarpone

de lucy2002 in Prajituri, 1 Feb 2020 | 3405 vizualizari

 

Am avut adunate albusuri de la maioneza si am zis ca trebuie sa fac ceva din ele, asa ca, am facut acesta delicioasa prajitura care a fost foarte apreciata si s-a terminat rapid. Ca sa fac o prajitura mai inalta si aspectoasa am folosit si biscuiti sa am mai multe straturi de foi.
Foarte buna combinatia de caramel cu mascarpone!:X

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 albusuri
  • 100 gr zahar pudra
  • 100 gr nuca maruntita la robot
  • 3 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema
  • 300 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 250 gr mascarpone
  • 2 linguri de cacao
  • o lingurita de esenta vanilie
  • Biscuiti obisnuiti pentru 2 straturi 32 bucati
  • Decor
  • 200 gr ciocolata
  • 150 ml frisca lichida
  • ornamente de care va plac voua
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu blat din albus cu nuca si crema de caramel cu mascarpone:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare iar cand cresc in volum adugam zaharul si mixam pana devine o bezea lucioasa si ferma . Adaugam faina amestecata cu miezul de nuca si praful de copt si amestecam cu ajutorul unei spatule de jos in sus  cu atentie pana incorporam treptat toate ingredientele  amestec.

Am pregatit tava mare de la aragaz, o hartie de copt si am turnat compozitia , am nivelat si am introdus tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15-17 minute sau pana este facuta, testul cu scobitoarea.

Am scos tava din cuptor si am lasat-o sa se racoaresca. Dupa ce s-a racit foaia am taiat-o in doua.

Crema

Am pus zaharul la caramelizat intr-o cratita ( trebuie sa aiba o culoare aramie nu  foarte inchisa la culoare ca devine amar) am tres cratita de pe foc si am pus untul taiat cubulete,am amestecat bine pana s-a topit si l-am lasat sa se racoreasca la temperatura camerei.

Am omogenizat mascarponele si l-am lasat la temperatura camerei. Dupa ce a ajuns la aceeasi temperatura caramelul si mascarponele le-am mixat impreuna adugand si doua linguri de cacao ( am vrut sa obtin o crema mai inchis la culoare)

Asamblare:

Pentru asamblarea prajiturii m-am folosit de rama reglabila.

Am impartit crema in 3 parti egale si am trecut la umplere foilor. Prima foaie a fost bezea cu nuca, apoi  crema, a doua un strat de biscuiti -crema, iar foaie bezea cu nuca-crema  si ultimul strat de biscuiti peste care voi pune ciocolata.

Am inferbantat frisca lichida si am turnat peste ciocolata rupta bucatele, am lasat 2-3 minute si am mixat. Acest amestec l-am pus peste ultimul strat de biscuiti  si am adugat ornamente.

Prajitura se da la rece si se portioneaza a doua zi cand stratul de biscuti s-a inmuiat.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu blat din albus cu nuca si crema de caramel cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura pufoasa cu cirese