Desert prajitura cu blat din albus cu nuca si crema de caramel cu mascarpone

de lucy2002 in Prajituri, 1 Feb 2020 | 1183 vizualizari

 

Am avut adunate albusuri de la maioneza si am zis ca trebuie sa fac ceva din ele, asa ca, am facut acesta delicioasa prajitura care a fost foarte apreciata si s-a terminat rapid. Ca sa fac o prajitura mai inalta si aspectoasa am folosit si biscuiti sa am mai multe straturi de foi.
Foarte buna combinatia de caramel cu mascarpone!:X

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 albusuri
  • 100 gr zahar pudra
  • 100 gr nuca maruntita la robot
  • 3 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema
  • 300 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 250 gr mascarpone
  • 2 linguri de cacao
  • o lingurita de esenta vanilie
  • Biscuiti obisnuiti pentru 2 straturi 32 bucati
  • Decor
  • 200 gr ciocolata
  • 150 ml frisca lichida
  • ornamente de care va plac voua
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu blat din albus cu nuca si crema de caramel cu mascarpone:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare iar cand cresc in volum adugam zaharul si mixam pana devine o bezea lucioasa si ferma . Adaugam faina amestecata cu miezul de nuca si praful de copt si amestecam cu ajutorul unei spatule de jos in sus cu atentie pana incorporam treptat toate ingredientele amestec.


Am pregatit tava mare de la aragaz, o hartie de copt si am turnat compozitia , am nivelat si am introdus tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15-17 minute sau pana este facuta, testul cu scobitoarea.


Am scos tava din cuptor si am lasat-o sa se racoaresca. Dupa ce s-a racit foaia am taiat-o in doua.


Crema


Am pus zaharul la caramelizat intr-o cratita ( trebuie sa aiba o culoare aramie nu foarte inchisa la culoare ca devine amar) am tres cratita de pe foc si am pus untul taiat cubulete,am amestecat bine pana s-a topit si l-am lasat sa se racoreasca la temperatura camerei.


Am omogenizat mascarponele si l-am lasat la temperatura camerei. Dupa ce a ajuns la aceeasi temperatura caramelul si mascarponele le-am mixat impreuna adugand si doua linguri de cacao ( am vrut sa obtin o crema mai inchis la culoare)


Asamblare:


Pentru asamblarea prajiturii m-am folosit de rama reglabila.


Am impartit crema in 3 parti egale si am trecut la umplere foilor. Prima foaie a fost bezea cu nuca, apoi crema, a doua un strat de biscuiti -crema, iar foaie bezea cu nuca-crema si ultimul strat de biscuiti peste care voi pune ciocolata.


Am inferbantat frisca lichida si am turnat peste ciocolata rupta bucatele, am lasat 2-3 minute si am mixat. Acest amestec l-am pus peste ultimul strat de biscuiti si am adugat ornamente.


Prajitura se da la rece si se portioneaza a doua zi cand stratul de biscuti s-a inmuiat.


Pofta buna!



Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu blat din albus cu nuca si crema de caramel cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 29 %
699.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

oanapl 1

02.02.2020, 19:55

Delicioasa!

Rocsi 1

02.02.2020, 20:01

Chiar este o prajitura minunata, perfecta si pentru mesele festive! Bravo!

lucy2002 1

04.02.2020, 20:26

Mulțumesc frumos tuturor!

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

8321 puncte

katty

6278 puncte

Rocsi

5970 puncte

mihaelar63

5724 puncte

mirela0911

3090 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Luscos ardelenesc
  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Strudel vienez