Desert prajitura cu blat din albus cu nuca si crema de caramel cu mascarpone

de lucy2002 in Prajituri, 1 Feb 2020 | 3451 vizualizari

 

Am avut adunate albusuri de la maioneza si am zis ca trebuie sa fac ceva din ele, asa ca, am facut acesta delicioasa prajitura care a fost foarte apreciata si s-a terminat rapid. Ca sa fac o prajitura mai inalta si aspectoasa am folosit si biscuiti sa am mai multe straturi de foi.
Foarte buna combinatia de caramel cu mascarpone!:X

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 albusuri
  • 100 gr zahar pudra
  • 100 gr nuca maruntita la robot
  • 3 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema
  • 300 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 250 gr mascarpone
  • 2 linguri de cacao
  • o lingurita de esenta vanilie
  • Biscuiti obisnuiti pentru 2 straturi 32 bucati
  • Decor
  • 200 gr ciocolata
  • 150 ml frisca lichida
  • ornamente de care va plac voua
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu blat din albus cu nuca si crema de caramel cu mascarpone:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare iar cand cresc in volum adugam zaharul si mixam pana devine o bezea lucioasa si ferma . Adaugam faina amestecata cu miezul de nuca si praful de copt si amestecam cu ajutorul unei spatule de jos in sus  cu atentie pana incorporam treptat toate ingredientele  amestec.

Am pregatit tava mare de la aragaz, o hartie de copt si am turnat compozitia , am nivelat si am introdus tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15-17 minute sau pana este facuta, testul cu scobitoarea.

Am scos tava din cuptor si am lasat-o sa se racoaresca. Dupa ce s-a racit foaia am taiat-o in doua.

Crema

Am pus zaharul la caramelizat intr-o cratita ( trebuie sa aiba o culoare aramie nu  foarte inchisa la culoare ca devine amar) am tres cratita de pe foc si am pus untul taiat cubulete,am amestecat bine pana s-a topit si l-am lasat sa se racoreasca la temperatura camerei.

Am omogenizat mascarponele si l-am lasat la temperatura camerei. Dupa ce a ajuns la aceeasi temperatura caramelul si mascarponele le-am mixat impreuna adugand si doua linguri de cacao ( am vrut sa obtin o crema mai inchis la culoare)

Asamblare:

Pentru asamblarea prajiturii m-am folosit de rama reglabila.

Am impartit crema in 3 parti egale si am trecut la umplere foilor. Prima foaie a fost bezea cu nuca, apoi  crema, a doua un strat de biscuiti -crema, iar foaie bezea cu nuca-crema  si ultimul strat de biscuiti peste care voi pune ciocolata.

Am inferbantat frisca lichida si am turnat peste ciocolata rupta bucatele, am lasat 2-3 minute si am mixat. Acest amestec l-am pus peste ultimul strat de biscuiti  si am adugat ornamente.

Prajitura se da la rece si se portioneaza a doua zi cand stratul de biscuti s-a inmuiat.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu blat din albus cu nuca si crema de caramel cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

02.02.2020, 20:01

Chiar este o prajitura minunata, perfecta si pentru mesele festive! Bravo!

lucy2002 1

04.02.2020, 20:26

Mulțumesc frumos tuturor!

Rahela Velicu 1

30.09.2021, 13:52

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Intercontinental