Desert prajitura cu branza

de - Andreea - in Prajituri, 2 Iul 2017 | 1148 vizualizari

 

Reteta am luat-o de la bucataras RODIMUR ...Ea a folosit branza de vaci bine scursa,  eu aici ca inlocuitor folosesc de obicei Ricotta ! 
Prajitura se prepara rapid,fara dificultati, iar rezultatul a fost tare bun ! A doua zi ramasese doar o felie :) ...
Multumesc pentru reteta >:D<
 

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 15 linguri zahar
  • 15 linguri ulei de floarea soarelui
  • 15 linguri lapte
  • 15 linguri faina alba tip '00'
  • 2 oua
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic vanilie

Pentru umplutura:

  • 500 gr ricotta
  • 150 gr zahar
  • 3 oua
  • 1 lingura faina alba tip '00'
  • 1 plic vanilie
  • stafide
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu branza:

Blat :


Intr-un bol, punem zaharul si ouale si amestecam bine cu ajutorul unui tel.


Adaugam apoi laptele, uleiul, vanilia si faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Amestecam bine toate ingredientele.


Compozitia trebuie sa fie lichida, insa densa ca o smantana groasa.


Umplutura:


Intr-un bol, amestecam bine branza, zaharul,vanilia, ouale, faina si stafidele.


Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam o jumatate din cantitatea de aluat pentru blat. Nivelam bine.


Peste primul blat, turnam compozitia pentru umplutura si nivelam usor.


Incheiem cu restul de aluat pentru blat.


Dam tava la cuptorul incins in prealabil, la 180 grade C, pentru 45 minute .


Cand prajitura s-a copt, o lasam sa se raceasca si o feliem dupa plac.


Optional, se poate presara zahar pudra!


Pofta buna !

TIPS-URI

1

Cantitatea de zahar de la umplutura poate varia in functie de gustul fiecaruia !

2

Tot la umplutura, Rodica a folosit si coaja rasa de la o lamaie !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

- Andreea - 1

03.07.2017, 21:10

Miki

- Andreea - 1

03.07.2017, 21:10

Noiinbucatarie

- Andreea - 1

03.07.2017, 21:11

Dantes

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

8247 puncte

Rocsi

4922 puncte

Constelatialeu

4723 puncte

RODIMUR

3513 puncte

Ksenya

2276 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cremsnit