Desert prajitura cu branza

de - Andreea - in Prajituri, 2 Iul 2017 | 688 vizualizari

 

Reteta am luat-o de la bucataras RODIMUR ...Ea a folosit branza de vaci bine scursa,  eu aici ca inlocuitor folosesc de obicei Ricotta ! 
Prajitura se prepara rapid,fara dificultati, iar rezultatul a fost tare bun ! A doua zi ramasese doar o felie :) ...
Multumesc pentru reteta >:D<
 

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 15 linguri zahar
  • 15 linguri ulei de floarea soarelui
  • 15 linguri lapte
  • 15 linguri faina alba tip '00'
  • 2 oua
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic vanilie

Pentru umplutura:

  • 500 gr ricotta
  • 150 gr zahar
  • 3 oua
  • 1 lingura faina alba tip '00'
  • 1 plic vanilie
  • stafide
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu branza:

Blat :


Intr-un bol, punem zaharul si ouale si amestecam bine cu ajutorul unui tel.


Adaugam apoi laptele, uleiul, vanilia si faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Amestecam bine toate ingredientele.


Compozitia trebuie sa fie lichida, insa densa ca o smantana groasa.


Umplutura:


Intr-un bol, amestecam bine branza, zaharul,vanilia, ouale, faina si stafidele.


Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam o jumatate din cantitatea de aluat pentru blat. Nivelam bine.


Peste primul blat, turnam compozitia pentru umplutura si nivelam usor.


Incheiem cu restul de aluat pentru blat.


Dam tava la cuptorul incins in prealabil, la 180 grade C, pentru 45 minute .


Cand prajitura s-a copt, o lasam sa se raceasca si o feliem dupa plac.


Optional, se poate presara zahar pudra!


Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

Cantitatea de zahar de la umplutura poate varia in functie de gustul fiecaruia !

2

Tot la umplutura, Rodica a folosit si coaja rasa de la o lamaie !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

- Andreea - 1

03.07.2017, 21:10

Miki

- Andreea - 1

03.07.2017, 21:10

Noiinbucatarie

- Andreea - 1

03.07.2017, 21:11

Dantes

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Krem a la Krem