Desert prajitura cu branza de vaci si bezea

de miremirc in Prajituri, 24 Mai 2011 | 59842 vizualizari

 

Prajitura preluata din caietul cu retete al mamei mele.

 

INGREDIENTE

  • Aluat fraged :
  • 80 g unt
  • 80 g zahar
  • 200 g faina
  • 1 ou
  • 1/2 plic praf de copt
  • Umplutura :
  • 3 galbenusuri
  • 1 ou
  • 200 g zahar
  • 100 g ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 500 g branza de vaci
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • Glazura :
  • 3 albusuri
  • 3 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu branza de vaci si bezea:

Amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem un aluat pe care il intindem cu degetele in tava, apoi turnam umplutura.

Pentru umplutura: mixam oul cu galbenusurile, cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugam uleiul treptat (ca la maioneza), branza de vaci si laptele amestecat cu budinca de vanilie (1 plic budinca de vanilie de la Dr. Oetker).

Aceasta crema care este foarte moale o turnam peste aluatul fraged si dam la cuptor pana se coace.

Pentru glazura: mixam albusurile tare, punem si zaharul, mixand in continuare pana obtinem o bezea.

Acest albus il punem peste prajitura coapta si mai lasam in cuptor prajitura pentru 10 minute.

Se portioneaza dupa ce s-a racit complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu branza de vaci si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu blat de cocos, jeleu de capsuni si foi de napolitane