Placinta cu mere - de post

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 2 Dec 2010 | 10070 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 20 linguri apa calduta
  • 18 linguri ulei de floarea -soarelui
  • 1 cub drojdie
  • 3 linguri zahar
  • putina sare
  • faina cat cuprinde
  • 2 kg mere
  • 1 cana zahar
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere - de post:

Amestecam intr-un castron apa calduta cu uleiul, dupa care adaugam cele 3 linguri de zahar, sarea, amestecam usor, dupa care punem drojdia dizolvata si faina si lasam la dospit cel putin 15 min. Incepem si framatam un aluat care nu trebuie sa se lipeasca de degete. Lasam din nou 30 min la dospit. Intindem prima foaie in tava, o intepam din loc in loc cu fr culita, coacem 5 min apoi punem merele calite si amestecate cu zahar si scortisoara, apoi cealalta foie. Bagam la cuptor pentru 30-40 de minute. Dupa ce scoatem prajitura din cuptor presaram zahar pudra deasupra si o taiem dupa preferinte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

nadina73 1

03.12.2010, 16:38

gaby1980 1

16.04.2011, 14:34

luciantodor 1

28.11.2014, 10:00

Cam câtă făină se pune?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!