Placinta cu mere - de post

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 2 Dec 2010 | 10644 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 20 linguri apa calduta
  • 18 linguri ulei de floarea -soarelui
  • 1 cub drojdie
  • 3 linguri zahar
  • putina sare
  • faina cat cuprinde
  • 2 kg mere
  • 1 cana zahar
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere - de post:

Amestecam intr-un castron apa calduta cu uleiul, dupa care adaugam cele 3 linguri de zahar, sarea, amestecam usor, dupa care punem drojdia dizolvata si faina si lasam la dospit cel putin 15 min. Incepem si framatam un aluat care nu trebuie sa se lipeasca de degete. Lasam din nou 30 min la dospit. Intindem prima foaie in tava, o intepam din loc in loc cu fr culita, coacem 5 min apoi punem merele calite si amestecate cu zahar si scortisoara, apoi cealalta foie. Bagam la cuptor pentru 30-40 de minute. Dupa ce scoatem prajitura din cuptor presaram zahar pudra deasupra si o taiem dupa preferinte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

nadina73 1

03.12.2010, 16:38

gaby1980 1

16.04.2011, 14:34

luciantodor 1

28.11.2014, 10:00

Cam câtă făină se pune?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de dovleac placintar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere si aluat fraged