Placinta cu mere - de post

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 2 Dec 2010 | 11421 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 20 linguri apa calduta
  • 18 linguri ulei de floarea -soarelui
  • 1 cub drojdie
  • 3 linguri zahar
  • putina sare
  • faina cat cuprinde
  • 2 kg mere
  • 1 cana zahar
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere - de post:

Amestecam intr-un castron apa calduta cu uleiul, dupa care adaugam cele 3 linguri de zahar, sarea, amestecam usor, dupa care punem drojdia dizolvata si faina si lasam la dospit cel putin 15 min. Incepem si framatam un aluat care nu trebuie sa se lipeasca de degete. Lasam din nou 30 min la dospit. Intindem prima foaie in tava, o intepam din loc in loc cu fr culita, coacem 5 min apoi punem merele calite si amestecate cu zahar si scortisoara, apoi cealalta foie. Bagam la cuptor pentru 30-40 de minute. Dupa ce scoatem prajitura din cuptor presaram zahar pudra deasupra si o taiem dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

nadina73 1

03.12.2010, 16:38

gaby1980 1

16.04.2011, 14:34

luciantodor 1

28.11.2014, 10:00

Cam câtă făină se pune?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

10066 puncte

mihaelar63

6383 puncte

Rocsi

5529 puncte

RODIMUR

5395 puncte

oanapl

4732 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si bezea