Desert prajitura cu branza si capsuni

de mirela0911 in Prajituri, 12 Iun 2020 | 711 vizualizari

 

Este o reteta rapida de prajitura si e delicioasa, mai ales rece. Se pot folosi orice fructe preferati, eu am pus capsuni pentru ca acum e sezonul lor.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 1 cana de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 cana de ulei
  • 1 cana de lapte
  • 2 cani faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 300-400 g branza de vaci
  • 1-2 lg smantana (sau iaurt)
  • 2-3 lg zahar
  • capsuni
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu branza si capsuni:

Se spala capsunile si se rup coditele. Se lasa sa se scurga bine de apa.


Branza se amesteca bine cu zaharul si smantana pentru a obtine o compozitie mai cremoasa (in cazul in care branza este bine scursa si este mai zgrunturoasa). Se lasa deoparte.


Intr-un bol se pun ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza bine pana isi dubleaza volumul. Se adauga ueliul si se mixeaza la viteza mica, apoi se toarna laptele. Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna peste aluat. Se mixeaza pana se omogenizeaza bine compozitia.


Se tapeteaza o tava cu dimensiunea de 22x33 cm cu hartie de copt. Se toarna compozitia. Cu lingurita se pune branza din loc in loc apoi se asaza deasupra capsunile feliate.


Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 35-40 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca bine inainte de a fi servita.


Pofta buna!

TIPS-URI

1

Optional, se poate adauga in branza aroma de vanilie sau coaja rasa de lamaie.

2

Se pot inlocui capsunile cu orice alte fructe de sezon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu branza si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Panacris 1

13.06.2020, 17:48

Rocsi 1

15.06.2020, 19:27

La asa prajitura, ma inscriu pentru cateva bucati!

dantes 1

16.06.2020, 12:48

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

8247 puncte

Rocsi

4922 puncte

Constelatialeu

4723 puncte

RODIMUR

3513 puncte

Ksenya

2276 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu afine si lamaie

de Rocsi 9

ieri la 21:06

Shaorma cu de toate

de Lau 9

ieri la 19:40

Kefta tunisienne

de Criss 6

ieri la 11:06

Garnitura de legume la punga, cu sos de usturoi

de RODIMUR 7

pe 29.09 la 18:52

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Excelenta