Prajitura combinata :)

de papabundetot in Prajituri, 16 Iun 2013 | 1023 vizualizari

 

Pot spune ca aceasta prajitura mi-a pus imaginatia la incercare, am experimentat dar a meritat pentru ca la final a iesit un produs deosebit,si nu spun asta ca sa ma laud,dar chiar a fost deosebit de gustoasa. Reteta initiala era cu o baza de spuma de ou cu cocos si iubi al meu cand a auzit a strambat putin din nasuc ceea ce m-a facut sa ma gandesc ca nu e prea incantat,asa ca am incercat sa fac eu un blat in care sa incorporez nuca de cocos si de asemenea tot in reteta initiala se vorbea si de o crema OLE de la Dr Qetker fara fierbere care iarasi nu ne-a incantat,asa ca m-am gandit eu ca din reteta initiala sa pastrez doar glazura de ciocolata si restul sa vin eu cu ceva bun in loc de aceea am si numit-o prajitura combinata pentru ca sunt mai multe retete intr-una singura.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat am folosit:
  • 4 oua,
  • 1 cana ulei,
  • 1 cana lapte,
  • 3 zahar vanilat,
  • 2 praf de copt,
  • 2 cani faina,
  • un praf de sare
  • 2 cani zahar,
  • nuca de cocos
  • Crema:
  • 1 cutie crema Philadelphia
  • 200 gr unt
  • 500 ml frisca lichida
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 1 lingurita ness
  • 3-4 linguri lapte,
  • zahar vanilat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura combinata :):

Blat:


Albusurile le-am batut spuma tare,apoi am adaugat galbenusurile,laptele,uleiul,zaharul,zaharul vanilat,putina esenta de visine,faina impreuna cu praful de copt,sarea si am mixat bine,la sfarsit de tot am adaugat un pumn de nuca de cocos maruntita, apoi am pus aluatul astfel obtinut la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt FINO .


Cand blatul a fost gata l-am dus pe balcon la racit.Intre timp ma gandeam la o crema pentru a inlocui acea Creme Ole de care spuneam,si mi-a venit ideea sa fac o crema din branza Philadelphia,unt si frisca.


Crema:


Am batut bine untul si crema Philadelphia,separat am batut frisca si apoi am unit cele 2 compozitii si a iesit o crema pufoasa pe care am folosit-o ca sa umplu blatul racit pe care l-am taiat in 2.


Glazura:Am pus toate ingredientele pentru glazura intr-un castron si le-am topit la bain marie pana cand toate s-au omogenizat frumos si au devenit ca o crema,asa fierbinte am pus glazura aceasta pe prajitura si am ornat cu ce mi-a mai ramas din crema de la umplututa blatului.


A iesit fff buna si a fost laudata,….deci o sa o mai fac


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura combinata :)" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

papabundetot 1

16.06.2013, 13:12

Multumesc Anett!

iri_iri 1

16.06.2013, 14:36

Rocsi 1

16.06.2013, 20:32

Ma servesc cu o bucatica!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu cirese si capsuni