Prajitura combinata :)

de papabundetot in Prajituri, 16 Iun 2013 | 1890 vizualizari

 

Pot spune ca aceasta prajitura mi-a pus imaginatia la incercare, am experimentat dar a meritat pentru ca la final a iesit un produs deosebit,si nu spun asta ca sa ma laud,dar chiar a fost deosebit de gustoasa. Reteta initiala era cu o baza de spuma de ou cu cocos si iubi al meu cand a auzit a strambat putin din nasuc ceea ce m-a facut sa ma gandesc ca nu e prea incantat,asa ca am incercat sa fac eu un blat in care sa incorporez nuca de cocos si de asemenea tot in reteta initiala se vorbea si de o crema OLE de la Dr Qetker fara fierbere care iarasi nu ne-a incantat,asa ca m-am gandit eu ca din reteta initiala sa pastrez doar glazura de ciocolata si restul sa vin eu cu ceva bun in loc de aceea am si numit-o prajitura combinata pentru ca sunt mai multe retete intr-una singura.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat am folosit:
  • 4 oua,
  • 1 cana ulei,
  • 1 cana lapte,
  • 3 zahar vanilat,
  • 2 praf de copt,
  • 2 cani faina,
  • un praf de sare
  • 2 cani zahar,
  • nuca de cocos
  • Crema:
  • 1 cutie crema Philadelphia
  • 200 gr unt
  • 500 ml frisca lichida
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 1 lingurita ness
  • 3-4 linguri lapte,
  • zahar vanilat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura combinata :):

Blat:


Albusurile le-am batut spuma tare,apoi am adaugat galbenusurile,laptele,uleiul,zaharul,zaharul vanilat,putina esenta de visine,faina impreuna cu praful de copt,sarea si am mixat bine,la sfarsit de tot am adaugat un pumn de nuca de cocos maruntita, apoi am pus aluatul astfel obtinut la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt FINO .


Cand blatul a fost gata l-am dus pe balcon la racit.Intre timp ma gandeam la o crema pentru a inlocui acea Creme Ole de care spuneam,si mi-a venit ideea sa fac o crema din branza Philadelphia,unt si frisca.


Crema:


Am batut bine untul si crema Philadelphia,separat am batut frisca si apoi am unit cele 2 compozitii si a iesit o crema pufoasa pe care am folosit-o ca sa umplu blatul racit pe care l-am taiat in 2.


Glazura:Am pus toate ingredientele pentru glazura intr-un castron si le-am topit la bain marie pana cand toate s-au omogenizat frumos si au devenit ca o crema,asa fierbinte am pus glazura aceasta pe prajitura si am ornat cu ce mi-a mai ramas din crema de la umplututa blatului.


A iesit fff buna si a fost laudata,….deci o sa o mai fac


Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura combinata :)" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

papabundetot 1

16.06.2013, 13:12

Multumesc Anett!

iri_iri 1

16.06.2013, 14:36

Rocsi 1

16.06.2013, 20:32

Ma servesc cu o bucatica!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4328 puncte

Mitinita

4091 puncte

Gherca Daniela

3906 puncte

Rocsi

3502 puncte

katty

3243 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chiftelute cu naut si legume
  • 27

    V

  • 28

    S

  • 29

    D

  • 30

    L

  • 01

    MA

  • 02

    MI

  • 03

    J

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata de post, fara zahar