Desert prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl in Prajituri, 27 Iul 2017 | 5109 vizualizari

 

Această prăjitură delicioasă am văzut-o la Diaconta și mi-a făcut cu ochiul. Eu am modificat puțin rețeta și nu am pus ciocolată în cremă. V-o recomand cu drag! Îți mulțumesc Claudia pentru rețetă! :x

 

INGREDIENTE

  • 500 g brânză de vaci
  • 170 g unt
  • 5 ouă
  • 6 linguri griș
  • 170 g zahăr măcinat
  • 1 plic budincă vanilie Dr.Oetker
  • 1 plic praf de copt
  • esență de lamâie
  • Sare
  • 250 g visine (fără sâmburi)
  • 250 g afine
  • 100 g zmeura
  • 100 g mure
  • 100 g cătină
  • 5 caise
  • 5 linguri zahăr tos
  • 3-4 linguri amidon
  • Pentru ornat:
  • 50 g ciocolată albă
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu branza si fructe de padure:

Scoți sâmburii vișinelor si le pui la scurs. Speli caisele și le tai cubulețe.
Sfarâmi brânza cu o furculiță. (Nu este nevoie sa fie pasată foarte fin.) Adaugi esența de lamâie în brânză.
Separi gălbenușurile de albușuri. Mixezi foarte bine untul cu 120g zahăr măcinat, apoi adaugi câte un gălbenuș, mixând bine după fiecare. Adaugi apoi grișul, praful de budincă amestecat cu praful de copt și amesteci.
Albușurile le mixezi foarte bine cu un praf de sare si adaugi 50 g zahăr măcinat.

Peste crema de unt, pui brânza, amestecând cu o paletă, iar apoi încorporezi ușor spuma de albușuri.
Torni jumătate din compoziție într-o tava de 35 x 25 cm tapetată cu hârtie de copt. Presari fructe, apoi torni restul compoziției și presati fructe.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 30 de minute.
Lași să se răcească și între timp pregătești crema.
Amesteci fructele rămase cu cele 5 linguri de zahăr si le pui să fiarbă. Eu am folosit mure si zmeură congelată și au lăsat zeamă. De asemenea, am folosit zeama lăsată de vișine. Lași amestecul să fiarbă câteva minute, apoi adaugi amidonul și lași să fiarbă până când amestecul s-a îngroșat.

Lași să se răcească și torni compoziția de fructe peste blat.
Dacă dorești poți să ornezi prăjitura cu ciocolata albă topită pe baie de aburi.
Lași la frigider o oră, apoi servești.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu branza si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu branza de vaci si capsuni