Desert chec cu mac si visine

de merisor in Prajituri, 10 Iul 2017 | 563 vizualizari

 

Îmi era tare dor de un chec, preparat după rețeta clasică, așa cum o știam de copil, unde ingredientele se măsurau cu cana.
Numai că de data aceasta am ales să prepar un delicios și aspectuos chec cu mac și vișine.
Trebuie să vă spun că sunt deficitară la tăvi de chec, deci...poate citește cine trebuie și știe ce cadou să-mi facă de ziua mea :D
Tare mult mi-a plăcut textura checului, cu toate că m-au suparat un pic vișinele, care, într-unul dintre checuri, au cam migrat spre bază.
Însă asta este doar o chestiune de aspect, gustul a fost fix pe placul băieților mei, dar și al meu.
 

 

INGREDIENTE

  • 8 ouă medii
  • 1 + 1/2 căni zahăr
  • 2 căni făină
  • 1/2 cană mac
  • 8 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 500 g vișine
  • 3 plicuri zahăr vanilat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu mac si visine:

În rețeta clasică, pe care o știam eu, la 8 ouă mari se folosea ca măsură pentru făină și zahăr, cana de 250 ml.


Cantitatea pentru zahăr era de două căni, dar eu am redus-o la o cană și jumătate, ca să nu iasă prea dulce checul.


Și dacă ouăle folosite de mine au fost mai micuțe, am folosit de data aceasta, o cană de 200 ml.


Deci, mai întâi indepărtăm sâmburii de la vișine, presărăm zahărul vanilat peste ele și le lăsăm la rece până când pregătim restul ingredientelor.


Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm un praf de sare peste ambele.


Sarea ajută la obținerea unei bezele ferme, iar adăugată peste gălbenușuri, accentuează culoarea acestora.


Mixăm albușurile spumă, apoi adăugăm, treptat, zahărul, pe care îl râșnim în prealabil și mixăm în continuare, la treapta superioară, până obținem o bezea fermă, așa încât, dacă răsturnăm bolul, aceasta nu va curge, ci va rămâne fixată pe pereții bolului.


Adăugăm gălbenușurile și omogenizăm compoziția, apoi adăugăm uleiul și esența și iar omogenizăm.


În general după ce obținem bezeaua fermă, se înlătură mixerul și se folosește în continuare o spatulă de silicon sau lemn, dar eu am mixat până la final cu mixerul, pentru că bezeaua a fost mult prea fermă ca să se mai lase în timpul mixării.


Se poate observa în poza cu gălbenușurile, cum acestea au rămas deasupra bezelei, la fel și uleiul.


Adăugăm, treptat, făina cernută împreună cu praful de copt și la final macul, apoi omogenizăm bine compoziția și o întindem în tăvile tapetate cu hârtie de copt.


Înfigem din loc în loc vișinele, pe care le scurgem în prealabil, nivelăm compoziția și coacem checurile pentru 35-40 de minute, la 175 de grade, sau până când trec testul scobitorii.


După stingerea focului, mai lăsăm checurile în cuptor 5 minute, pentru a se tempera treptat.


Când se răcesc, le pudrăm cu zahăr și le porționăm.


Iese foarte aspectuos acest tip de chec cu mac și vișine și foarte gustos, deci merită preparat.


Să vă fie de folos!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu mac si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Andreea Caroline 1

15.07.2017, 17:13

noiinbucatarie 1

16.07.2017, 09:35

Valclaudia 1

15.08.2017, 15:23

ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

12510 puncte

RODIMUR

7480 puncte

AlexTeacher

7000 puncte

Constelatialeu

6830 puncte

Oana

6230 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Coca de ecler si choux