Desert prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl in Prajituri, 27 Iul 2017 | 5096 vizualizari

 

Această prăjitură delicioasă am văzut-o la Diaconta și mi-a făcut cu ochiul. Eu am modificat puțin rețeta și nu am pus ciocolată în cremă. V-o recomand cu drag! Îți mulțumesc Claudia pentru rețetă! :x

 

INGREDIENTE

  • 500 g brânză de vaci
  • 170 g unt
  • 5 ouă
  • 6 linguri griș
  • 170 g zahăr măcinat
  • 1 plic budincă vanilie Dr.Oetker
  • 1 plic praf de copt
  • esență de lamâie
  • Sare
  • 250 g visine (fără sâmburi)
  • 250 g afine
  • 100 g zmeura
  • 100 g mure
  • 100 g cătină
  • 5 caise
  • 5 linguri zahăr tos
  • 3-4 linguri amidon
  • Pentru ornat:
  • 50 g ciocolată albă
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu branza si fructe de padure:

Scoți sâmburii vișinelor si le pui la scurs. Speli caisele și le tai cubulețe.
Sfarâmi brânza cu o furculiță. (Nu este nevoie sa fie pasată foarte fin.) Adaugi esența de lamâie în brânză.
Separi gălbenușurile de albușuri. Mixezi foarte bine untul cu 120g zahăr măcinat, apoi adaugi câte un gălbenuș, mixând bine după fiecare. Adaugi apoi grișul, praful de budincă amestecat cu praful de copt și amesteci.
Albușurile le mixezi foarte bine cu un praf de sare si adaugi 50 g zahăr măcinat.

Peste crema de unt, pui brânza, amestecând cu o paletă, iar apoi încorporezi ușor spuma de albușuri.
Torni jumătate din compoziție într-o tava de 35 x 25 cm tapetată cu hârtie de copt. Presari fructe, apoi torni restul compoziției și presati fructe.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 30 de minute.
Lași să se răcească și între timp pregătești crema.
Amesteci fructele rămase cu cele 5 linguri de zahăr si le pui să fiarbă. Eu am folosit mure si zmeură congelată și au lăsat zeamă. De asemenea, am folosit zeama lăsată de vișine. Lași amestecul să fiarbă câteva minute, apoi adaugi amidonul și lași să fiarbă până când amestecul s-a îngroșat.

Lași să se răcească și torni compoziția de fructe peste blat.
Dacă dorești poți să ornezi prăjitura cu ciocolata albă topită pe baie de aburi.
Lași la frigider o oră, apoi servești.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu branza si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura marmorata cu branza si visine