Prajitura cu bezea si crema de ciocolata

de noiinbucatarie in Prajituri, 31 Mai 2016 | 982 vizualizari

 

O prajitura delicioasa, care desi pare complicata, este destul de simplu de facut.Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/prajitura-cu-bezea-si-crema-de-ciocolata/

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
    • 5 oua
    • 5 linguri de zahar
    • 5 linguri de faina
    • 2 linguri de ulei
    • 1 lingurita de praf de copt
    Ingrediente bezea:
    • 6 albusuri
    • 6 linguri de zahar
    • 100 g nuci prajite si sfarmate
    • 2 linguri de faina
    • 1 lingurita praf de copt
    Ingrediente crema de ciocolata:
    • 6 galbenusuri
    • 6 linguri de lapte
    • 13 linguri de zahar
    • 3 linguri de faina
    • 3 linguri de cacao
    • 200 g unt
    • esenta de rom
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bezea si crema de ciocolata:

Mai intai preparam blatul: mixam albusurile spume cu zaharul, adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si incorporam cu o lingura de lemn. Adaugam si faina si praful de copt, le incorporam bine si turnam compozitia in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute.

Intre timp pregatim bezeaua: mixam albusurile spuma impreuna cu zaharul. Adaugam nucile coapte in cuptor si macinate. Eu le-am sfarmat grossier. Adaugam si faina si praful de copt si amestecam usor cu o lingura de lemn. Coacem bezeaua in aceeasi tava in care am copt blatul. Bezeaua sta la cuptor aprox. 20- 25 de min.

Cand este gata si bezeaua trecem la pregatirea cremei: mixam galbenusurile cu zaharul pana cand acesta se topeste. Adaugam laptele, faina si cacao, amestecam bine si punem la foc mic pana cand se ingroasa ca o budinca. Amestecam continuu in acest timp. Cand este gata, o lasam la racit. Mixam untul si adaugam treptat din crema racita, dar mixam in continuare. Adaugam si esenta de rom.

Trecem apoi la asamblarea prajiturii: punem in tava in care am copt blaturile, intai primul blat copt, punem jumatate de crema, iar apoi punem bezeaua si cealalta parte de crema. Dam la rece pentru cel putin 1 ora, dupa care putem sa postionam. 

 

TIPS-URI

1

Se poate orna prajitura cu diferite ornamente sau cu cioclata rasa, sau cu nuca de cocos.

2

Se pot adauga diferite arome.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bezea si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

mihaelar63 1

01.06.2016, 17:05

Placee !!!

noiinbucatarie 1

01.06.2016, 18:03

ancutsa 1

21.06.2016, 15:12

Arata tare bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA