Prajitura cu bezea si crema de ciocolata

de Rahela Velicu in Prajituri, 31 Mai 2016 | 4638 vizualizari

 

O prajitura delicioasa, care desi pare complicata, este destul de simplu de facut.Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/prajitura-cu-bezea-si-crema-de-ciocolata/

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
    • 5 oua
    • 5 linguri de zahar
    • 5 linguri de faina
    • 2 linguri de ulei
    • 1 lingurita de praf de copt
    Ingrediente bezea:
    • 6 albusuri
    • 6 linguri de zahar
    • 100 g nuci prajite si sfarmate
    • 2 linguri de faina
    • 1 lingurita praf de copt
    Ingrediente crema de ciocolata:
    • 6 galbenusuri
    • 6 linguri de lapte
    • 13 linguri de zahar
    • 3 linguri de faina
    • 3 linguri de cacao
    • 200 g unt
    • esenta de rom
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bezea si crema de ciocolata:

Mai intai preparam blatul: mixam albusurile spume cu zaharul, adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si incorporam cu o lingura de lemn. Adaugam si faina si praful de copt, le incorporam bine si turnam compozitia in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute.

Intre timp pregatim bezeaua: mixam albusurile spuma impreuna cu zaharul. Adaugam nucile coapte in cuptor si macinate. Eu le-am sfarmat grossier. Adaugam si faina si praful de copt si amestecam usor cu o lingura de lemn. Coacem bezeaua in aceeasi tava in care am copt blatul. Bezeaua sta la cuptor aprox. 20- 25 de min.

Cand este gata si bezeaua trecem la pregatirea cremei: mixam galbenusurile cu zaharul pana cand acesta se topeste. Adaugam laptele, faina si cacao, amestecam bine si punem la foc mic pana cand se ingroasa ca o budinca. Amestecam continuu in acest timp. Cand este gata, o lasam la racit. Mixam untul si adaugam treptat din crema racita, dar mixam in continuare. Adaugam si esenta de rom.

Trecem apoi la asamblarea prajiturii: punem in tava in care am copt blaturile, intai primul blat copt, punem jumatate de crema, iar apoi punem bezeaua si cealalta parte de crema. Dam la rece pentru cel putin 1 ora, dupa care putem sa postionam. 

TIPS-URI

1

Se poate orna prajitura cu diferite ornamente sau cu cioclata rasa, sau cu nuca de cocos.

2

Se pot adauga diferite arome.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bezea si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu bezea si crema de ciocolata