Prajitura cu bezea si crema de ciocolata

de Lau in Dulciuri, 29 Mar 2016 | 774 vizualizari

 

M-am inspirat de la Criss pentru aceasta reteta

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura faina
  • 100 g nuca macinata
  • Crema de ciocolata
  • 250 ml lapte
  • 100 g frisca
  • 100 g zahar
  • 1 lingura amidon
  • 1 ciocolata
  • Decor
  • 1 ciocolata
  • 50 ml frisca
  • nuca macinata
  • alune
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bezea si crema de ciocolata:

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul,adaugam zaharul treptat si mixam pana ce devine o bezea lucioasa si tare.


Adaugam faina,nuca macinata,esenta si amestecam cu o paleta cu grija sa nu se lase bezeaua.,


Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.


Lasam sa se raceasca bine dupa care taiem in 2 foi.


Crema de ciocolata-intr-o cratita punem laptele si zaharul,punem pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam amidonul dizolvat cu putin lapte,amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca,


Acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca bine,


Intre timp intr-o cratita adaugam frisca,ciocolata rupta bucatele si punem pe foc pana ce se topeste amestecand continuu.lasam sa se raceasca dupa care amestecam cu crema de lapte,


In tava in care am copt blatul o tapetam cu folie adaugam prima foaie-crema de ciocolata-a 2 foaie si dam la rece 30 min.


Topim ciocolata impreuna cu frisca si turnam deasupra,nivelam si decoram cu nuca macinata,ciocolata si alune(sau dupa preferinta)


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bezea si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mirela0911 1

31.03.2016, 17:39

Delicioasa!

mihaelar63 1

05.04.2016, 02:57

Foarte buna

Lau 1

06.04.2016, 20:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu bezea si crema de ciocolata