Desert prajitura cu caise

de Andreea Caroline in Prajituri, 28 Iun 2017 | 461 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr caise
  • 200 gr zahar
  • 100 gr unt ( sau margarina)
  • 250 gr faina alba tip '00'
  • 50 gr cacao
  • 180 ml lapte
  • 2 oua
  • 1\2 plic praf de copt
  • un varf de sare
  • zahar vanilat ( optional)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu caise:

Punem intr-un bol untul ( la temperatura camerei) impreuna cu zaharul si un varf de sare. Mixam pana ce zaharul s-a topit.


Adaugam apoi ouale, mixand bine dupa fiecare.


Separat, amestecam faina cu praful de copt si cacaua.


Adaugam acest amestec in bol,alternand cu laptele rece si amestecam bine.


Tapetam o tava cu hartie pentru copt ( sau ungem cu unt si tapetam cu faina) si turnam compozitia.


Caisele le spalam, le scoatem samburii si le taiem in patru parti egale.


Asezam caisele la suprafata compozitiei din tava, lasand dupa preferinta mai mult sau mai putin spatiu intre caise.


Dam tava la cuptorul incins in prealabil, la 180 grade C, pentru 25-30 minute. ( faceti testul cu scobitoarea)


Cand prajitura este gata, o lasam sa se racoreasca, presaram zahar vanilat (optional) si o portionam dupa plac.


Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Andreea Caroline 1

01.07.2017, 09:15

Valclaudia

noiinbucatarie 1

02.07.2017, 13:21

Andreea Caroline 1

02.07.2017, 14:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Nopti libaneze in cupe-“Layali libnan”