Desert prajitura cu caise si apa de flori de trandafir

de Ancutsa in Prajituri, 13 Iun 2020 | 2779 vizualizari

 

Azi vă prezint o tartă simplă, dar frumoasă și gustoasă de vară, așa cum am învățat-o de la mama, pentru că vara este despre bucuria fructelor. Și ce e mai plăcut decât să găsești fructe la fiecare mușcătură de pandișpan pufos? Pentru o notă florală discretă, am adăugat apă de flori de trandafir.
Am folosit zahărul pudră doar la decor, pentru câteva bucățele, în rest, la aluat, am folosit îndulcitor.

 

INGREDIENTE

  • 5 ouă S,
  • 5 ml îndulcitor / 4 linguri zahăr,
  • Un praf de sare,
  • 100 ml ulei,
  • 1 linguriță apă de flori de trandafir,
  • 100 g făină,
  • 5 g praf de copt,
  • 500 g caise,
  • În plus:
  • 1 lingură făină,
  • zahăr pudră, după gust
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu caise si apa de flori de trandafir:

 

Se spală caisele, se scot sâmburii (care se lasă la uscat, după care se pot sparge și consuma) și se taie cuburi mai mari. Se adaugă peste ele o lingură de făină, amestecându-le într-un castron.

Separat, se bat spumă albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul, se adaugă unul câte unul, gălbenușurile, uleiul și apa de flori de trandafir, amestecând cu mixerul.

Se adaugă apoi făina și praful de copt, amestecând, cu o spatulă, astfel încât compoziția să rămână aerată.

Se adaugă și caisele, amestecând lejer.

Se toarnă compoziția într-o formă de copt pregătită cu hârtie de copt.

Se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aprox 25 de minute sau până trece testul scobitorii.

 Dimensiune tavă de copt: 20 cm

 

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: 

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/06/prajitura-cu-caise-si-apa-de-flori-de.html

TIPS-URI

1

Sugestie de servire: se poate pudra cu zahăr.

2

Sfat: Este bine ca fructele să se amestece cu puțină făină pentru că astfel nu se vor duce la fund, ci se vor vedea frumos prin tot pandișpanul, în plus făina va reține umezeala și se nu se va încruzi aluatul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu caise si apa de flori de trandafir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

dantes 1

16.06.2020, 12:52

Buna!

Ancutsa 1

16.06.2020, 14:24

Multumesc, domnule Dante!

Vioor22 1

19.07.2020, 12:04

Site care te plateste sa completezi sondaje online. Primesti intre 0,10-2,50 € pe sondaj completat iar la inregistrare primesti un bonus.
Inscrie-te aici https://bit.ly/38TR8VC

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu caise