Desert prajitura cu caise si fulgi de ciocolata

de Constelatialeu in Prajituri, 3 Aug 2019 | 2354 vizualizari

 

De sezon, rapid, usor si gustos.......

 

INGREDIENTE

  • 8 oua medii
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de ulei
  • 8 linguri de faina
  • un praf de sare ( cat prinzi intre 2 degete)
  • jumatati de caise ( micute delicate si parfumate)
  • fulgi de ciocolata neagra si alba
Portii: 35
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu caise si fulgi de ciocolata:

Am folosit o tava cu pereti detasabili 36/22 cm tapetata cu hartie de copt.

Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea ferma.

Separat am amestecat galbenusurile cu uleiul cca 5-6 min, apoi le-am incorporam in bezea cu miscari lente, la final  am cernut faina si am omogenizat compozitia.

In tava tapetata am turnat compozitia, am nivelat-o si am bagat-o la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 10 min. Dupa 10 min am scos tava din cuptor, am  asezat jumatatile de caise si apoi le-am  umplut cu fulgi de ciocolata alba si neagra. Am dat tava din nou la cuptor pentru cca 30 min, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit, apoi se portioneaza, se poate pudra cu zahar farin. Este o prajitura pufoasa si aromata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu caise si fulgi de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura aromata cu pere caramelizate