Desert prajitura cu capsuni

de cristeena20 in Prajituri, 26 Apr 2020 | 2005 vizualizari

 

Cum e perioada capsunilor, am pregatit pentru azi o prajitura pufoasa si parfumata cu iaurt si capsuni. E divina !

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 200 gr iaurt
  • 200 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 100 ml ulei
  • vanilie
  • 1 lta praf de copt
  • putina sare
  • cca 200 gr capsuni
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu capsuni:

Separam ouale; batem bine albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul-continuam sa batem pana se topeste zaharul si e tare.

Galbenusurile le amestecam cu uleiul, vanilia, iaurtul ,praufl de copt stins cu zeama de lamaie si apoi turnam la compozitia de albusuri, amestecand usor cu o spatula (sau un tel). 

Apoi turnam faina , amestecand cu miscari de sus in jos.

Pregatim o tava dreptunghiulara 20x30 si o tapetam cu hartie de copt. Turnam compozitia si asezam bucatelele de capsuni -pudrate cu putina faina. 

Dam la cuptorul incins in prealabil la 180 ºC si lasam sa se coaca cca 35-40 minute-probam cu o scobitoare-cand e seaca scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca

O portionam si o pudram cu zahar pudra cand e rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura ciocolatoasa cu nuca de cocos