Desert prajitura cu ciocolata si bile de cocos

de oanapl in Prajituri, 15 Feb 2017 | 16900 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru bilele de cocos:
  • 250 g crema de branza
  • 100 g nuca de cocos
  • 100 g zahar pudra
  • 1 galbenus

  • Pentru blatul cu ciocolata:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 g unt
  • 120 g zahar brun
  • 1 plic zahar vanilat
  • 120 g faina
  • 1 lingura amidon
  • 1 plic praf de copt
  • 4 oua
  • 20 ml lapte batut
  • Pentru topping:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 lingura nuca de cocos
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ciocolata si bile de cocos:

Pentru inceput pregatesti bilele de cocos amestecand toate ingredientele.Modelezi intre palme bile din aceasta crema si le pui intr-o tava cu pereti detasabili, pe care o tapetezi cu hartie de copt. Pui tava la frigider pana pregatesti blatul cu ciocolata.


Topesti la baine-marie ciocolata si untul. In acest timp mixezi ouale cu zahar, apoi adaugi laptele batut.


Adaugi in compozitia de oua ciocolata topita cu unt si amesteci pana se omogenizeaza. Incorporezi faina amestecata cu praful de copt si amidon, apoi torni aluatul peste bilele de cocos.



Coci prajitura cu ciocolata si bile de cocos in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 35-45 minute (sau pana trece testul cu scobitoarea). Scoti prajitura coapta si o lasi la racit. Cat timp aceasta se raceste pregatesti glazura. Topesti ciocolata la baine-marie, apoi o mixezi cu frisca lichida. Dai la rece pana se intareste, mai mixezi inca o data, apoi o pui peste prajitura. Poti sa presari putina nuca de cocos peste toppingul de ciocolata cand acesta este aproape intarit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata si bile de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

gaby_duceag 1

18.02.2017, 21:12

am pregatit acum bilutele dar au intrat 50 g cocos, nu 100

dantes 1

11.02.2018, 07:55

Delicioasa!

-Marius- 1

11.02.2018, 11:28

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tarte geometrice
  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Bounty